Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 3284
Un grup de veïns agredeix a dos policies locals de Capdepera




Divendres Sant, començà a circular un vídeo on s’observa com un grup de persones envolten i, alguns dels individus, colpegen dos membres de la Policia Local de Capdepera. L’endemà la notícia ha estat primera plana de les edicions digitals dels diaris i IB3 se’n feia ressò. Realment, el vídeo gravat per veïnats és prou eloqüent i es va difondre ràpidament per les xarxes (al final de l'article el podeu veure).

A Cap Vermell ens han arribat diverses informacions més o manco coincidents amb el que s’ha publicat en premsa. En un primer moment vam contactar amb responsables de l'Ajuntament per aclarir els fets, però ens comentaren que més endavant ens informarien, en tenir més informació.

Sembla que els fets van anar més o manco així:

Devers les 18 hores, dos agents de la Policia Local de Capdepera van atendre un cridada d’uns veïns i de la recepció d’un hotel avisant que hi havia una gran concentració de gent amb molt de renou, aparentment semblava una festa.

A l’arribada de la Policia Local, un grup de persones, amb una al capdavant, insultà els agents i colpejà els vidres de l‘entrada de l’hotel, amenaçant greument el personal de l’establiment. La policia demanà a un dels agressors que es posàs la mascareta i es tranquil·litzàs. Lluny d’això, començà una escalada d’insults i amenaces als agents, recolzat per altres persones del grup, que acabà envoltant i colpejant els policies. El vídeo és prou explícit i es poden identificar els agressors i les actituds dels implicats.

Poc després arribà una altra dotació de Policia Local i de la Guàrdia Civil, que controlà la situació.

Davant les amenaces a empleats i propietaris de l’hotel, s’ha activat un dispositiu de vigilància.

La premsa, al·ludint a fons policials sense especificar, comenta que es tracta d’una família molt conflictiva. Alguns residents de la zona han manifestat “sentir por” per l’ambient que es viu en el barri. 

Cada mitjà informatiu afegeix alguns aspectes. Ultima Hora publica a la noticia que “els sindicats policials ja venen alertant d’aquesta situació, generada en bona part per les polítiques de restricció i destrucció del cos policial per part del batle Rafel Fernández”. A més exigeixen un increment de plantilla (ara són 22 agents per cobrir 24 hores en tot el terme municipal) i una major implicació de la Guàrdia Civil per controlar el tràfic de drogues en aquella zona concreta.

IB3 mostrà una versió semblant i a més va informar que un dels testimonis van veure com els participants de la festa danyaven el cotxe del propietari de l’hotel. També s'han recollit les declaracions d'aquest propietari, que explica que davant el renou i  les molèsties que hi havia va haver d’avisar la Policia local.

Per la seva banda, Diario de Mallorca ressenya que un grup de persones agredeix un policia local a Cala Rajada i informa que la Guàrdia Civil  ha identificat els implicats i ha obert una investigació per aclarir el que ha passat. Comenta qie “alguns dels implicats s’enfrontaren als dos agents, fins que un grup de persones n'envoltaren un d’ells i li propinaren forts cops de puny fins fer-lo caure en terra”.

Quedam a l’espera del comunicat oficial de l’Ajuntament de Capdepera, que per ara no ha fet declaracions, informant que ho farà en tenir totes les dades del succés. Per la nostra part només ens queda manifestar el nostre rebuig pels fets, lamentar la intolerable agressió als agents de la Policia Local i donar suport al empleats i propietaris de l’hotel amenaçats. Esperem que la justícia actuï.

Malgrat estar vigilada la zona, han aparegut aquestes pintades en les parets dels voltants. Vistes l’actitud, les agressions, les amenaces i els insults, aquests missatges no enganen ningú.