Un any més i ja en fan dos, la Setmana Santa a les parròquies de Capdepera i Cala Rajada, es viurà d’una manera diferent. Recordem que les restriccions de l’any passat foren tant exigents, que en ple confinament, sols poguérem seguir les celebracions religioses a través de les retransmissions en directe a través del canal de facebook de “Cristians Capdepera Cala Rajada”.










Clicau per ampliar








Aquest any, pel que fa a les celebracions religioses, la Setmana Santa no acaba de normalitzar-se i seguirem amb les restriccions, per bé que no ens trobam en confinament total. Enguany hi haurà celebracions comunitàries de fidels, encara que amb un aforament limitat a cada una de les parròquies, malgrat tot no es faran cap de les processons habituals (del Dijous i Divendres Sant, i les del Diumenge de Rams i de Pasqua). Així mateix, tots els actes que, per costum, es celebraven a l’exterior (beneïda de rams i processó de rams, encesa del foc Pascual, Processó de l’Encontre), aquest any queden suspesos i es celebraran dins les esglésies.

Pel que fa als rams per la beneïda, d'una banda, aquest any no es podran recollir de les esglésies, ja que tots els que vulguin beneir el seu ram, l’hauran de dur de ca seva, i per una altra banda, els rams es podran beneir a totes les misses del cap de setmana de rams (dissabte a les 19h i diumenge a les 10h i a les 20h a Cala Rajada i diumenge a les 12h a Capdepera), així s’evitarà que es concentri tot a la Missa de Rams. 

Pel que fa als horaris de les celebracions, les dels diumenges, seran als horaris habituals de les dues parròquies, mentre que les del Dijous i Divendres Sant es celebraran a la mateixa hora, per dos capellans, per així poder complir amb l’hora del toc de queda, després de l’Hora Santa i de l’Endavallament.

D'altra banda, s’ha de ressenyar que sols es celebrarà una Vigília Pasqual, i serà a Cala Rajada.