Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1391





Davant el període festiu al voltant de Pasqua i l'increment dels positius a les Illes Balears, trencant el ritme de baixada més o manco continu del mes de març, s'ha tornat enrere en algunes mesures que suavitzaven les limitacions de contacte social. Entre altres canvis, tornen a estar tancats els interiors dels bars.

Anem a veure com han evolucionades les dades des del darrer resum publicat (15-03-2021). A les Illes Balears tenim 1230 casos actius, amb una acumulació de 779 defuncions. Per illes, Mallorca registra 1034 casos actius, la qual cosa suposa un lleuger increment ( abans 1022 actius), com a Menorca que registra 44 positius. Pel contrari a Eivissa la xifra d'actius baixa a 147; i a Formentera se donen 5 positius.



Pel que fa a la Comarca de Llevant  les dades registrades a l'aplicació informativa per municipis trobem:

Poble Actius amb PCR Altes Finats 
Capdepera 13 279 3
Artà 3 287 0
Son Servera 10 366 3
Sant Llorenç 5 209 2
Manacor  32 1895   23

Se pot indicar que, en general, a la Comarca de Llevant s'ha aturat el ritme de decreixent. Malgrat tot, les xifres baixen a Manacor, Sant Llorenç i Son Servera. A Artà només puja un positiu i a Capdepera és on puja més, passant de 7 a 13 actius en la darrera setmana.

Insistim en recordar que cal no relaxar-nos i complir les mesures de protecció que estableixen les autoritats sanitàries 

Pel que fa a les vacunes, no acaba d'arribar la "vaccinació massiva" per la que tothom sembla preparat. Després de l'aturada de la vacunació col·lectius de "risc" per problemes de subministrament i l'aturada davant l'alarma creada per possibles reaccions, se preveu recuperar el ritme. 

Així i tot seguim amb un percentatge de persones vacunades completament molt petit.  Aquestes són les dades actualitzades a dia 26 de març de 2021.







Dades i imatges extretes de Servei d'Epidemiologia. Direcció General de Salut Pública i Participació. Govern de les Illes Balears