La presidenta i el conseller es desplacen a Sa Màniga per conèixer in situ la realitat de Sant Llorenç,
Son Servera i Capdepera i abordar la reactivació i el pla d'ajudes estatals per la COVID-19


La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s'han desplaçat aquest dimecres,17 de març, a Sant Llorenç, Son Servera i Capdepera, on han desenvolupat una jornada de treball en què han valorat la situació econòmica, turística i laboral d'aquests municipis junt amb els seus batles i els agents econòmics de la zona i ha explicat com funcionarà el Reial Decret-Llei aprovat la setmana passada pel Consell de Ministres, que suposarà l’arribada a les Balears de gairebé 1.000 milions d’euros en ajudes públiques.

Durant la jornada, la presidenta i el conseller han fet una visita a aquesta zona de Mallorca per conèixer-ne la situació, ja que, igual que la resta de destinacions turístiques de les Illes Balears, pateix les conseqüències de la pandèmia provocada per la COVID-19. Al llarg de la visita, Armengol i Negueruela s'han reunit amb representants de les federacions empresarials i hoteleres d'aquestes zones.

L'objectiu de la trobada, a la qual ha assistit també la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, ha estat abordar la reactivació econòmica i el pla d'ajudes estatals per a autònoms i empreses afectades per la COVID-19 en una de les zones de Mallorca més afectades per la caiguda del turisme.

En el transcurs de la reunió, els agents econòmics de la zona han pogut traslladar a la presidenta del Govern les necessitats per les quals passa la destinació i les millores que podria afrontar a curt, mitjà i llarg termini.

Armengol ha expressat en la reunió que s’està «treballant directament amb la Mesa de Diàleg com articular aquesta línia de subvencions» aprovada per l’Estat i que serà «la major convocatòria de la història». La presidenta ha explicat també en aquesta primera reunió d’una ronda per les diferents zones turístiques de Mallorca que des del Govern s’estima que uns 665 milions d’euros dels 900 que es concediran podrien invertir-se a l’illa, tot i que el repartiment no es faci per territori sinó per les característiques de les empreses que sol·liciten l’ajut.

A més, Armengol ha recordat la necessitat d'impulsar la destinació i fomentar al màxim la coordinació entre totes les administracions de cara a afrontar el reinici i la recuperació de l'activitat turística sempre de la manera més segura possible, tant per a residents com per a treballadors i visitants.

Han assistit a la trobada, a més d'Armengol i Negueruela, la directora general de Turisme, Rosana Morillo; el batle de Sant Llorenç , Mateu Puigròs; la batlessa de Son Servera, Natàlia Troya, i el regidor de Turisme, Teixit Empresarial i Participació Ciutadana de Capdepera, Pere Terrasa.

A més, per part dels agents econòmics de la zona, han acudit representants de la FEHM; de les associacions hoteleres de Cala Millor, s'Illot i Capdepera; les associacions empresarials de Cala Millor i sa Coma, i algunes empreses hoteleres.