Si no s'hi posa remei, la Banca March, darrera oficina oberta, tanca dia 5 de març


Sembla que ja està decidit. L'atenció personal a una oficina bancària al nucli de Capdepera dia 5 de març serà història. La Banca March tanca l'oficina. De fet, el director es va jubilar i no el varen substituir. La carta a tots els clients esmenta que és per donar-lis un millor servei.
És la lenta i inexorable dinàmica de tancament d'oficines dels bancs, sense tenir en compte la població de més edat que te dificultats per accedir als comptes digitals. Ja no hi ha caixes, que revertien els guanys en la societat. Ara, en temps d'interessos negatius, de les comissions per qualsevol servei, quan els doblers no valen res i sols compta els guanys al compte de resultats, els bancs s'obliden definitivament de l'atenció directa al client. 

Però atenció, fa poc més d'un any, a Son Carrió succeí un fet semblant. La Banca March anuncià el tancament de l'oficina per dia 15 de desembre de 2019 i la movilització popular i les gestions municipals aconseguiren mantenir l'oficina oberta al manco dos dies a la setmana.

La problemàtica queda oberta. No tothom té vehicle propi o un familiar que pugui acompanyar-lo fins banc de Cala Rajada, hi ha gent que realment tendria dificultats per poder accedir al servei de banc i no és just que s’hagi de dependre d’altra gent per poder fer gestions bancàries.