Armengol es reuneix amb el departament de Benestar Social de Capdepera per conèixer les iniciatives impulsades per fer front als efectes de la pandèmia



La presidenta ha agraït l’esforç i la dedicació dels professionals i s’ha interessat per l’afectació de la crisi al municipi

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del batle de Capdepera, Rafel Fernández i del regidor de Benestar Social, Javier García, ha mantingut una trobada amb l'equip de Benestar Social per conèixer de primera mà les diferents iniciatives posades en marxa pel consistori per fer front a les conseqüències de la crisi de la COVID-19 al municipi.



Armengol ha agraït durant la reunió l’esforç i la dedicació de tots els professionals de l’àrea, així com les polítiques de l’Ajuntament per fer front als efectes de la pandèmia, entre les quals destaca el programa d’inserció sociolaboral «Millora», que durant l'any 2020 ha arribat a 450 persones. Nascuda com a prova pilot l’any 2014, la iniciativa s’ha ampliat per poder donar resposta a les necessitats sobrevingudes de les famílies del municipi durant el darrer any. El pla té una duració de tres mesos i consisteix en un itinerari de formació per a la inserció laboral i la realització de tasques comunitàries coordinades des de l'Ajuntament a canvi d'una prestació de 600 euros mensuals.

La inversió total de l'Ajuntament en aquest programa durant l'any 2020 ha estat de 866.000 euros, ja que a la previsió inicial de 216.000 euros, el consistori va sumar dues ampliacions de crèdit de fins a 650.000 €.

Durant la reunió, la presidenta ha pogut conèixer també les necessitats més urgents que tenen els ciutadans de Capdepera i com ha estat l'afectació de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia en el municipi. De la mateixa manera, ha exposat la voluntat de col·laboració del Govern amb les institucions locals per fer front a aquesta situació complicada per a la ciutadania de les Illes Balears.





GOIB