Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1742
"Nivell d’alerta 4: Risc molt alt o extrem, transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix les capacitats de resposta del sistema sanitari i que pot requerir mesures excepcionals."



Després de un breu període amb el nivell de protecció 3, Mallorca ha vist pujar el seu nivell incrementant les restriccions. Hem passat del nivell 3 a nivell 4, amb restriccions especials a Sa Pobla, Sóller, Lloseta i Muro. A Mallorca únicament Escorca i Estellencs són els pobles sense cap cas actiu detectat.

Sense ànim de crear alarmisme, pensem que cal prendre consciència i complir les normes que corresponen al nivell 4, sense caure en el relaxament, ja que dissortadament el nombre de casos creix en Mallorca malgrat les mesures preses.

Som conscients que la majoria de la població compleix amb la normativa, però sempre n’hi ha qui pensa que això no va amb ell i fa el que vol.  Les mesures que prenen les autoritats tenen greus conseqüències socials, econòmiques i sanitàries. Els països del nostre voltant (Alemanya, França, Itàlia...) estan endurint les restriccions, davant la mala evolució de la pandèmia i les perspectives no són gaire bones.

A  Capdepera s’ha incrementat el nombre de casos actius ( 22 de novembre 42 casos, 4 de desembre , 37 casos; i  13 de desembre  47 casos), essent dels pobles del Llevant amb major nombre (exceptuant Manacor). Es pot pensar que no és un increment molt gran, però l’evolució no és positiva, així que cal anar amb compte i intentar seguir les recomanacions i restriccions en vigor.

Aquestes són les dades del Llevant, municipi a municipi, amb data 13 de desembre 2020 (dades GOIB): 

Municipi Casos actius  Altes Defuncions
Capdepera 47 121 2
Artà 28 120 0
Son Servera 39 125 2
Sant Llorenç 17 83 2
Manacor 177 843 11

 A Mallorca hi ha 4639 casos actius, a Menorca hi ha183 casos actius, a Eivissa hi ha 396 casos i a Formentera hi ha 19 casos actius detectats.

Darrerament hem vist com les zones naturals del municipi tenen molta pressió de visitants. Recordem que a la natura també hi ha restriccions i recomanacions que cal seguir. Aquestes són les que recorden des de la Federació de Muntanya:



Cal recordar el tema de la reducció dels contactes, com element reductor de la velocitat de contagis.



Malgrat tenim posades moltes esperances amb les vacunes, cal tenir present que pel primer trimestre de 2021 a totes les illes se podran vacunar devers 51.000 persones. Per tant no és una solució immediata i caldrà seguir respectant mesures de prevenció.

Ànim!