Per commemorar el Dia de la Dona, 8 de març, el col·lectiu esperit feminista va preparar una sèrie d’activitats durant tot el cap de setmana. Actes que en general han tingut molt bona participació.
Així divendres 6 de març va tenir lloc la projecció de “Les Resilentes”, un documental que descriu de les dificultats dels grups musical formats per dones per obrir-se pas en el món de l’espectacle. A partir de quatre propostes musicals, comenten les seves experiències al voltant de la música i la creació artística.
'Les Resilients' és un documental que mostra, a través de quatre bandes formades majoritàriament per dones, una part de l'escena musical feminista que està brotant en els darrers temps a Catalunya i a Espanya. Es tracta d'un retrat a través de la mirada de quatre exemples que formen part d'aquesta escena: el folk de Roba Estesa, el hip-hop de Tribade, el soul de Sey Sisters i el jazz electrònic de Clara Peya. El film vol descobrir i visibilitzar el missatge que aquestes bandes reivindiquen i com duen a terme aquesta acció. Plantegem un viatge amb els quatre grups durant les seves vides de concert però també en la seva quotidianitat. I descobrir així aquests nous brots culturals, que donen resposta a tota una història pràcticament sense presència de dones damunt dels escenaris. La nova música brota com flors després d'un incendi. Un documental de Clack Amb la col·laboració del Grup Enderrock Direcció i producció: Cristina Madrid Realització i edició: Joel Kashila
Després de la projecció vam poder gaudir de les experiències de 4 dones músiques del nostre poble: Na Marisa Rojas, na Berta Liesegang, n'Elionor Gómez-Quintero i na Marina Moyà, moderades per Toti Fuster. Cada una d’elles ens comentà com accediren a la música, els seus referents, les seves experiències personals ... Cal agrair-les les seves paraules i compartir les seves vivències personals. Un forma immillorable per començar els actes del Dia de la Dona.
Dissabte dia 7, tingué lloc al Centre Cap Vell la conferència “Un plaer conèixer-nos” a càrrec de la sexòloga Ana Viejo que omplí la sala d’exposicions, amb un públic majoritàriament femení. La conferència comptà amb projecció d’imatges i la participació activa dels assistents amb respostes a les preguntes i comentaris formulats per la ponent. Aquesta activitat va tenir una molt bona acceptació per part dels assistents, que acabar pogueren tastar un cafetó i un dolç (“perrunillas”, amb la seva peculiar forma).
Al cap vespre hi hagué un taller d’autodefensa de Krav Magà, dirigit per Benjamín Reche. El taller de dugué a terme al gimnàs de la piscina municipal.
Diumenge, ja ho hem comentat a altre article, va tenir lloc la multitudinària Cursa de sa Dona” organitzada pel departament d’Esport. També se va fer la lectura del Manifest del Dia de la Dona del 2020. http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/25867-manifest-8m-2020
Al capvespre un grup de dones participà a la manifestació organitzada a Palma, en la que na Toti Fuster va llegir (conjuntament amb Apolonia Serra i Nanda Hernandez Dos Reis.) el text de clausura de la manifestació del 8M al Parc de la Mar.
El col·lectiu Espirit Feminista, en general, valora molt positivament la participació activa que ha hagut a tots els actes que han organitzats. Cada any es consolida la seva proposta, amb més participació, destacant que ha estat una participació molt diversa, amb persones de diferents àmbits i distintes franges d’edat, ajuntant gent diversa en una lluita comú com és la lluita feminista. També han volgut agrair especialment a l’Ajuntament que ha cedit els espais per dur a terme les activitats i el suport material. També destaquen que enguany el servei d’esports les ha tingut en compte el dia de la Cursa de sa Dona, donant-les veu per llegir el manifest.
Recorden que “la tasca que fan no és la lluita d’un dia sinó que cal seguir fent feina cada dia per un món més just, més igualitari, més sostenible, en el qual tothom tingui cabuda fora discriminacions”.
També ens agraeixen a Cap Vermell (i ho feim extensible a altres mitjans de comunicació) per informar de tots els actes que fan i donar-lis visibilitat.
Per la nostra part també volem donar gràcies al col·lectiu per la seva feina i dedicació.