Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2264


GATERA

FUTBOLÍSTICA

Image

La final del Campionat d'Europa de Futbol va constituir, el diumenge dia 29, una de les majors manifestacions populars que es recorden per aquestes contrades. Una vertadera gatera futbolística.
A banda de tots els hotels, bars i restaurants que oferiren la final als seus clients, entre les seleccions d'Espanya i Alemanya, les aficions respectives trobaren els seus quarters generals a la plaça dels Pins (pantalla gegant instal·lada per l'Ajuntament), i al bar Sa Font del carrer Elionor Servera.

Image

Des de "Cap Vermell" havíem expressat els nostres temors que, fos quin fos el resultat, l'exaltació de la victòria o de la derrota donàs lloc a enfrontaments que anassin més enllà de l'estrictament esportiu. De fet, de bon matí ja varen veure trullejar per Cala Rajada grupuscles amb banderes pereconstitucinals que feien preveure res de bo. Aquests elements, naturalment, varen reaparèixer durant el partit. La Policia Local (no vàrem veure reforços d'altres cossos de seguretat), se'n va sortir prou bé.

Image

Afortunadament, l'actitud majoritària va ser més aviat de bauxa. Els alemanys varen saber perdre i els guanyadors, a banda de manifestar l'alegria per la victòria, no causaren cap problema important, que sapiguem. Fins i tot, com no pot ser d'altra manera a un lloc com Cala Rajada, les manifestacions de confraternització foren nombroses. Aquí teniu aquestes dues fotografies: a la primera, la nostra amiga Ani Muñoz, el seu germà Pep, i l'esposa d'aquest, Jutta, amb camisetes al·lusives a les dues seleccions. A l'altra fotografia, un aficionat amb el cor... i la camiseta, xapats.

Image

Image

I fins i tot no hi mancà qui va voler manifestar que es pot estar al costat de la selecció de futbol sense renunciar a les idees republicanes. Amb tot, el bou es va convertir en la icona de la final.

Image

Va acabar bé!