Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 6842

Cala Gat, Es Marisc i Costa de Canyamel
seran les primeres a endegar-se

Image
                                                       
Segons que ens explicà el batle, Bartomeu Alzina, una de les grans partides del gran pressupost municipal del 2008 és la destinada a la dotació de serveis a distintes urbanitzacions del municipi. De fet, més de 9 milions d'euros se n'aniran a millorar les infraestructures, o simplement a crear-les des de zero, en algunes zones habitades des de fa molts d'anys però que fins ara no comptaven amb els serveis bàsics: voravies, asfaltat, aigües residuals i aigua potable, enllumenat...
Moltes vegades se n'havia parlat, però fins al present cap consistori n' s'havia decidit a agarfar el bou per les banyes. Entre d'altres coses perquè aquests serveis els han de pagar en la seva major part –fins al 90%– els veïns i propietaris de solars de les urbanitzacions afectades, i això sempre és impopular. Les de Cala Gat i Es Marisc seran les primeres obres que s'endegaran, amb un pressuposts de 2,3 milions i 720.000 euros, respectivament, i afectaran 70 i 18 solars, respectivament. Una i altra ja compten amb el projecte corresponent. La de Canyamenl, molt més gran (de fet estam parlant d'uns 200 solars que encara no estan urbanitzats), és molt més complexa i costosa (al voltant dels 6 milions), i els serveis jurídics estant estudiant la possibilitat que es pugui escometre per fases; de fet no s'iniciaria en cap cas fins l'any que ve. I encara quedarien quatre urbanitzacions més pendents d'execució.
A ningú no li agrada rascar-se la butxaca, però en ple segle XXI no es pot admetre que hi hagi concentracions urgbanes tan importants mancades de les infraestructures essencials.