El Govern de les Illes Balears  ha aprovat el calendari de dies festius per a l'any 2016 a les Illes Balears
El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d'Economia i Competitivitat, ha aprovat el calendari de dies festius per a l'any 2016, de conformitat amb el que disposa la normativa nacional i autonòmica vigent. L'acord s'ha adoptat en base a la proposta debatuda i consensuada amb les organitzacions sindicals i empresarials de la Mesa Social Tripartida, de la qual va sortir per unanimitat.

El calendari s'ha establert atenent al límit anual de 14 dies festius a l'any i la possibilitat de les comunitats autònomes fixar les festes que per tradició els siguin pròpies. 

S'han fixat 12 festes d'àmbit autonòmic, 9 de les quals són festa nacional obligatòria, i tres han estat acordades pel Govern i els agents socials. Cada ajuntament fixarà les dues festes restants, que seran d'àmbit local.

L'aprovació definitiva del calendari laboral per a l'any 2016 en el mes d'abril de 2015 suposa facilitar a entitats públiques i privades seva organització amb àmplia antelació.

La proposta de festes de 2016 d'àmbit autonòmic concertada per la Mesa Social Tripartida com a proposta aprovada pel Consell de Govern, és la següent:
 .1 De gener, divendres
.6 De gener (Reis), dimecres
.1 De març (Dia de les Illes Balears), dimarts
.24 De març (Dijous Sant), dijous
.25 De març (Divendres Sant), divendres
.28 De març (Dilluns de Pasqua), dilluns
.15 D'agost (Assumpció de Maria), dilluns
.12 D'octubre (Festa Nacional), dimecres
.1 De novembre (Dia de Tots Sants), dimarts
.6 De desembre (Dia de la Constitució), dimarts
.8 De desembre (Immaculada Concepció), dijous
.26 De desembre (dilluns següent al dia de Nadal i segona festa), dilluns

 A Capdepera s’ha elegit com a festius:
- 16 d’agost. Sant Roc, dimarts
- 24 d’agost Sant Bartomeu, dimecres