Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1813
...també es llueix menjant llampuga



Que un esdeveniment es consolidi és especialment probable si es tracta d'una vega. Com ara la tradicional llampugada que cada any per aquestes dates celebra la Coral s'Alzinar. De fet, ja ni sabem quants d'any duen amb aquest trull, els cantaires que dirigeix n'Elionor Gómez-Quintero, però són molts, i no té aspecte de decaure.
 
De manera que el passat dissabte dia 24, hi tornaren, en una jornada que s'inicià a les 10 del matí, amb un suculent berenar de l'equip de cuina, a base de porquim. Tots quedaren molt bé. I després, com una maquinària perfectament ajustada, a la feina s'ha dit: netejar les llampugues, trossejar-les, salar-les i enferinar-les, fregir-les, fregir els pebres prèviament esbocinats pels especialistes (diuen que aquesta part de la preparació és el secret de l'èxit final)... Tothom, però, assumint la seva tasca, sense dubtes ni vacil·lacions. I, au!, aquí teniu la que és probablement la millor llampuga amb pebres que es pot menjar en tot Mallorca. Els que l'ham poguda comparar, així ho confirmen.

Mirau el procés:















En tot cas, perquè aquesta sigui un llampuga amb pebres insuperable, encara que es compti amb un petit exèrcit de col·laboradors, hi ha d'haver un cap d'operacions. Com sempre, aquesta tasca l'assumí en Joan Llabata, amic i amfitrió, que hi té la mà trencada. Un any més, se li ha d'anotar un 10.



A l'hora de menjar, tots quedaren com a reis, i qui volgué refegir ho pogué fer (ho va fer  tothom), perquè de llampuga n'hi hagué a voler.



Vist el que es va veure, el 2016 hi tornarà haver llampugada.