Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2095



El Projecte Millora, iniciat pel departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Capdepera com a experiència pilot durant els passats mesos d’octubre i novembre, va donar bons resultats i per això es consolida com a projecte propi i anual.

El projecte pretén que un grup de persones del municipi derivades de Serveis Socials treballin en tasques municipals a canvi d’una ajuda econòmica de 90€ setmanals. A més, reben ajuda en orientació laboral i aprenen educació ambiental.

L’objectiu del projecte és canviar la situació de l’individu, augmentant la seva autonomia i capacitant-lo per a optar a un lloc de treball.

La idea d’incorporar el projecte al departament ve de la necessitat de canviar la metodologia d’intervenció, i passar del treball individual/familiar a considerar-se també grupal/comunitari, a fi d'arribar a més gent i fer una funció més preventiva. 

Actualment hi ha deu usuaris que es beneficien del projecte. Aquests estan dividits en tres grups: quatre usuaris al departament de Medi Ambient; tres usuaris a la Brigada Municipal i tres usuaris al servei de neteja. Durant la setmana realitzen quatre dies de feina i el cinquè l’ocupen en un programa d’orientació laboral aconduït per la Fundació Deixalles. A més, un cop al més fan formació complementària relacionada amb educació ambiental.

En aquests moments hi ha programats dos grups per a aquest any 2015: el primer va començar el passat 19 de gener i finalitzarà el 13 de març. El segon grup començarà el proper 16 de març fins al 15 de maig.

Referent al primer grup, realitzaren la primera classe d’educació ambiental impartida per la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera, referent al reciclatge. La segona classe serà el proper 27 de febrer sobre les bones pràctiques a les platges.

El Projecte Millora vol donar, a part d’una retribució econòmica, una educació cívica i respectuosa amb l’entorn i unes eines d’orientació laboral per facilitar la recerca d’un lloc de feina.