Crònica del que ha estat un cap de setmana ple d'activitats...a Capdepera



 

 “BOLERO “.-  Jaume i Joan Sastre Capó obriren, el 1963, la sala de festes “Bolero”, que enguany ha celebrat les seves noces d’or.  El proppassat divendres, la nostàlgia va envair l’ampla discoteca, que agombolà prop d’un milenar de persones, des de les 9 del vespre fins passada de llarg la mitja nit. No va faltar, per part de na Maria Antònia Bonnin, vídua de Jaume, i les seves filles Maria i Jacquina, el pastís del 50è aniversari. Elles tingueren un càlid record pel  marit i pare, respectivament, i per l’oncle Joan, al qual es va sumar en Miquel Vives, home de confiança de “Bolero”, el qual, aquest any, també està de retirada. Una festa eufòrica, esplèndida dins la seva senzillesa, en què les cares dels nombrosos assistents, especialment els  veterans,  denotaven  els records que la sala “Bolero”  les suscitava.  Enhorabona!.


   CORALS.-  Vuit corals són moltes corals per haver d’interpretar, cadascuna d’elles, 5 peces. Malgrat això, la trobada que es va efectuar a l’auditori “Cap Vermell” no va decebre en absolut la multitud congregada, que omplí de gom a gom les 350 localitats del recinte. Cert és que les cròniques d’aquesta revista narren amb tot detall l’esdeveniment. Únicament, el que un vol fer és felicitar a l’organització pel  marató musical que aquest encontre va suposar: 3 hores i mitja de continus concerts, amb un ventall divers i molt atractiu dels respectius elencs . El nivell general de les actuacions va satisfer tothom. La Coral Cala Rajada-Sol Naixent, que obrí les intervencions sota la batuta d’en Pep, el seu director, ho va brodar, sincerament.  L’altra coral, Gabellina-Ca Nostra, que clausurà el repartiment d’actuacions, va arrodonir qualitativament, amb Elionor davant el faristol,  el dens espectacle que s’hauria, qualque dia, que repetir, encara que el programa s’hagués de dividir en dues dades, amb inclusió de corals d’altres indrets de Mallorca. Magnífic!

   “MÀRQUETING” .-  Així mateix, un va poder  assistir – com no podia ser d’altra manera, donat que no ens agrada perdre’ns res, ja que el temps vola i són dues afaitades – a una altra trobada, la de les agrupacions de ball de bot, com també a l’actuació de la colla castellera dels “Al·lots de Llevant”  i xeremiers que, tots junts, confitaren aquesta darrer cap de setmana dedicat al turista que ens visita, participant a la fireta de productes mallorquins. I és que no aturam, a Capdepera, perquè llavors algú digui que “mai passa res en el poble”. I, això sí – i voldria que ningú s’ho prengués a mal l –, hem notat una certa sobresaturació d’actes i festes que fa anar un poc despistat el personal. També, posats a dir-ho, manca més promoció publicitària per cridar l’atenció del públic. “Màrqueting”, anomenen els anglesos aquesta figura.

   “MEMÒRIES”.- I si bé els ninets comptaren  amb els “pitufos” en sessió doble de cinema (en horaris que no varen  incomodar  els pares que volgueren apropar-se a la resta d’actes), sí que la programació va deslluir, al nostre entendre, la presentació del llibre “Memòries gabellines”, del  distingit paisà  Llorenç Tous “Col·lecta”. Creim que el diumenge  hagués estat  un dia més apropiat per celebrar aquest acte cultural, ja que no hi havia altres esdeveniments  que impossibilitassin l’assistència del públic avesat a asistir-hi, el qual el dissabte estava ocupat cantant, actuant o presenciant altres actuacions. La nostra opinió és que Llorenç Tous mereixia una dada més adequada  i, amb ell, Nadal Bernat, que amb el seu parlament  va enaltir  la presentació de la nova obra del canonge “Col·lecta” , auspiciada per l’editor Lleonard Muntaner i aquesta revista.  Adquiriu, amics, “Memòries gabellines”. Val  la pena.   

 

  MEYME