Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2046

L'Obreria Verge de l'Esperança va lliurar uns obsequis als participants en el concurs i taller de llegendes.











Seguint amb la voluntat de crear activitats relacionades amb la festa de la Mare de Déu de l’Esperança (18 de desembre) i amb participació d’alumnes cursant estudis al municipi, aquest any 2012 un grup d’alumnes de 4rt de l’Institut va organitzar un taller de llegendes orientat als escolars de 5è de S’Alzinar. L’activitat es va dur a terme per les festes de la patrona, al castell, i els alumnes participants van disposar dels dies de vacances de Nadal per crear una llegenda seguint les pautes apreses.

Aquest recull de llegendes, sumant un total de 28, va ser avaluat pels propis alumnes de l’Institut creadors del taller, i van triar com a guanyadora "La llegenda del cocodril gegant" d’Antoni Martorell. Val a dir que n’hi ha de molt interessants, divertides i originals, i esperem que aquests alumnes segueixin disfrutant d’escriure i de llegir.

Donat que això ha estat un concurs, no podia faltar un premi, que ha consistit en un ordinador de tipus tablet, patrocinat per l’empresa IN-OFF de Cala Rajada; en la seva representació, en Carlos Blanes ha fet el lliurament del premi a en Toni Martorell. L’acte, que ha tingut lloc a l’escola S’Alzinar, ha comptat amb la presència  de na Joana Colom i n’Antònia Garau, presidenta i vici-presidenta respectivament de l’Obreria Verge de l’Esperança de Capdepera, associació promotora d’aquest concurs.

D’altra banda, l’Obreria ha volgut agrair a l’Escola i a l’Institut l’esforç dut a terme per fer arribar a bon port el concurs i les activitats que hi anaren associades, emmarcades dins el programa d’estudis dels alumnes. Per aquest motiu s’ha fet lliurament a cada una de les classes participants d’una càmera de fotografia, per donar suport de les tasques docents. Na Joana Colom, com a presidenta de l’Obreria i en representació de Foto García (patrocinador d’aquest detall), ha fet el lliurament dels respectius detalls a na Maria Magdalena Tous, de s’Alzinar, i a Llorenç Llop de l’Institut de Capdepera.

Queden també per a les biblioteques dels centres els llibres cedits per l’editorial Documenta Balear “L’alzina dels contes”, d’Antònia Serrano Darder, i “Garrafada”, de Nofre Sampol i Eloísa Vallejo. El primer, un recull de contes que l’autora i els seus nets van crear al voltant d’una alzina; el segon, un llibre que ha de servir per donar pistes de com crear contes i llegendes.

Des de l’Obreria Verge de l’Esperança de Capdepera volem agrair públicament l’esforç dels mestres i professores que han participat en aquestes activitats que, esperem, siguin d’utilitat als alumnes involucrats. Als mestres de S’Alzinar, Maria Magdalena (Malen) Tous Palleras, i Francisco (Paco) Barbón Sureda, de 5è. A les professores de l’Institut de Capdepera: Mª Àngels Servera (Ciències Socials) i Marta Alcover (Llengua Castellana). I, com no podia ser menys, també a les respectives àrees directives i d’altres participants; i també molt especialment als patrocinadors i al personal del Castell.

 

 

llegendes