Els regidors de Turisme i Vies i Obres, es reuneixen amb el president de l'Associació d'Autocaravanes de Mallorca

L’aparcament de cala Agulla mostrava una imatge inusual el cap de setmana passat, un grapat d’autocaravanes hi estaven aparcades, i és que l’Ajuntament de Capdepera estudia la possibilitat de muntar una àrea de servei d’autocaravanes.

El regidor de Turisme, Biel Torres, i el regidor de Vies i Obres, Sebastià Sureda, es van reunir amb el president de l’Associació d’autocaravanes de Mallorca, Luís Borràs, per parlar de les necessitats que es requereixen i de les avantatges que aporten.

 El turisme en autocaravana està en augment a Espanya i a Mallorca, concretament només existeix una àrea de servei a Inca i un aparcament al Monestir de Lluc, per aquest motiu, i davant l’increment de consumidors, el consistori veu beneficiosa la iniciativa.



Per a dotar correctament una àrea de servei per autocaravanes és necessari la senyalització de la zona i que aquesta compti amb una font d’aigua potable, un sistema de buidat d’aigües grises i negres i un espai per a la recollida de residus sòlids domèstic.

L’autocaravanisme apareix a Europa a finals dels anys seixanta a països com Regne Unit, Alemanya o França, i des de llavors ha anat en augment fins arribar a 1.142.000 autocaravanes, segons l’estudi La movilidad en autocaravana, fet per Ministeri de l’Interior i la Direcció General de Tràfic (DGT). Espanya s’hi va apuntar als anys noranta i en aquests moments té 30.000 vehicles que practiquen turisme itinerant. S’ha diferenciat de l’acampada o el caravanisme per l’autonomia del vehicle que genera una demanda de mobilitat diferent.



L’usuari habitual d’una autocaravana és una persona major de 40 anys amb un poder adquisitiu mig-alt que viatja tot l’any. Sol viatjar en família o en parella, amb una ocupació mitja del vehicle de tres persones. La majoria dels usuaris són propietaris tot i que darrerament ha augmentat el lloguer.

L’Ajuntament de Capdepera veu beneficiós apostar per aquest tipus de turisme com una manera més d’aconseguir la desestacionalització i el turisme de qualitat.


Departament de  Premsa

Ajuntament de Capdepera