Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2474

 CAPDEPERA A JOC - ESCOLETA MUNICIPAL D'ATLETISME 


   A l'escoleta hi ha tres grups, de 4 a 7 anys, de 8 a 12 i de 13 a 16. En total 51 atletes, 16 nins i 35 nines En  Toni Morey entrena  el grup dels més grans, aquests ja realitzen un treball de la tècnica de l'atletisme. A aquestes edats hi ha alguns atletes que ja tenen definides les proves específiques en què participen, i entrenen amb la finalitat de cada prova. Altres atletes són més novells i van realitzant entrenaments més genèrics, però alhora iguals de tècnics que els entrenaments específics de les diferents disciplines
.

 

   Parlam amb Toni Morey Giscafré, preparador d’atletes de 13 a 16 anys.  Llicenciat en educació física, professor de l'institut de Capdepera amb plaça fitxa.  La seva feina a l’escoleta és una mena de hobby, ho fa per l’amor a l’art per estar amb els joves esportistes. El 23 de maig complirà 31 anys. 
De més jove va ser un esportista multidisciplinar que va practicar majoritàriament l'atletisme i després el tennis . De benjamí provà el futbol, el grup amb què es va trobar no li agradà massa i el va deixar (es veu que no era el seu esport favorit).

- A l'atletisme els pares us deixen tranquils?
- Si molt, la veritat que aquesta pregunta és per a un esport col.lectiu, futbol, bàsquet, va per aquí, els pares solen ser una mica més entrenadors.
Del treball individual no hi ha mentides, surten els resultats, si quedes segon és perquè un t'ha guanyat.

- Participau en alguna competició seriosa?
- Bàsicament és una escola esportiva, tenim un grup d'uns quinze d'aquestes edats, dins d'aquests hi ha uns quatre (Àngels, Julio. Miquel i Jeroni), que tenen uns resultats importants, han estat campions de Balears en les seves respectives modalitats, també han anat al campionat d'Espanya.



- Quines especialitats agraden més als nens?
- El que més agrada, són les carreres després els salts de llargada i triple salts. L'atletisme es divideix en curses, obstacles i llançaments, en els dos primers grups són al que més es dediquen, a Capdepera tenim una mica oblidats els llançaments.

- El més gratificant d'aquesta feina?
- És el treball amb els nens, si estic aquí és per ells.

- El  menys gratificant...?
- Perdre molts caps de setmana en competicions, són llargues moltes hores, la burocràcia no és tot l’àgil que hauria de ser.

- De la quantitat surt la qualitat?
-  Efectivament, amb més quantitat, augmenta la competència, d'aquí surt més qualitat.


Beto