Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1003
Seguim amb les entrevistes a jugadors de l'Escolar de Primera Regional.
La filosofia de club


Currículum
La meva formació futbolística ha estat en el CE Escolar fins a Juvenils. En Juvenil vaig fitxar pel CD San Francisco de Divisió d'Honor i vaig jugar dues temporades (segon i tercer any de juvenil). En acabar juvenil vaig decidir tornar al CE Escolar i vaig jugar unes 4 temporades en Preferent. Els 4/5 anys següents vaig estar al Regne Unit estudiant i treballant, per la qual cosa em va ser molt difícil continuar entrenant i competint. En 2019 vaig tornar i crec que va ser en la temporada 2020 que vaig tornar a competir en el CE Escolar, fins al dia d'avui.

- Quant temps vas estar sense competir?
- A causa del mateix temps que vaig residir a Londres, vaig estar sense competir i sense entrenar uns 4/5 anys. Temps que vaig dedicar a estudiar i treballar. Van ser anys en què vaig aprendre molt. En tornar i reprendre el futbol va ser una gran alegria. Vaig tornar amb moltes ganes i molta energia.

- En la primera etapa que vas jugar amb el primer equip veus diferències?
- Són etapes i escenaris diferents. Durant la meva primera etapa en el primer equip hi havia una plantilla completa pel que fa a edat, amb bastants veterans, de molta jerarquia, del poble i amb molt de pes tant en l'àmbit futbolístic com en l'institucional. Hi havia molts jugadors i sempre es combinava amb altres de fora, per la qual cosa el còctel era molt potent.
Avui dia veig que hi ha menys jugadors que puguin arribar als 34/35 anys, el que dificulta poder tenir una plantilla amb jugadors experimentats. A més, és més difícil tenir un equip sòlid i que tots siguin de Capdepera. Així i tot, i per sort, aquests últims 3/4 anys hem aconseguit consolidar un equip relativament jove, de molta qualitat en el qual pràcticament gairebé tots són del poble, juntament amb 2 o 3 de fora que s'han integrat molt bé.


- Et va costar agafar el ritme una altra vegada?
- No em va costar, però sí que vaig notar que em vaig començar a lesionar més. Imagin que l'edat també influeix he, he, he...

- Notes a faltar el suport del públic?
- Realment el suport del públic que gairebé cada cap de setmana ens segueix és molt bo. No són molts, però els que hi ha són molt fidels i molt de l'Escolar. Tenim persones que ens segueixen de fa molt temps, que senten els colors, que ens animen molt a casa i fora. Realment és per ells, pel poble i per tot el filial, per la qual cosa estem tots els jugadors del primer equip competint cada setmana.

- Opinió sobre la temporada passada.
- Ha estat una temporada molt, molt bona. Hem quedat en 4a posició, competint fins a l'últim partit per a estar en 3a o 2a posició. Realment hauríem d'haver quedat tercers, ja que va haver-hi alineació indeguda del Montuïri, però incomprensiblement des de la Federació no els van sancionar.
En general l'equip va competir a un nivell altíssim, en el qual gairebé tots els jugadors, i principalment els joves, van fer un pas endavant, creixent i madurant molt com a jugadors. Hem aconseguit un equip molt unit, amb molt bona sintonia, en el qual ja ens coneixem bé, sent la majoria del poble. A més, com comentava, s'han incorporat jugadors de fora, com per exemple Juanma, que han estat molt importants.
Ha estat transcendental la figura d'Isma Venera, el nostre entrenador, veritable arquitecte i líder del grup. Una peça rellevant, que té la confiança i estima de tots els jugadors. Jo personalment vaig compartir vestuari amb ell i posteriorment ho he tingut d'entrenador en el primer equip. A més, gairebé tots els joves també ho han tingut com a entrenador en categories inferiors. Aquest aspecte ajuda molt al fet que ell conegui bé al grup i pugui treure el millor de cadascun de nosaltres.
També Jaume Moll ha estat un aspecte vital per a l'equip, que des que va començar en l'Escolar hem vist un salt de qualitat tant en l'organització i planificació en el Club. A més, ens ha ajudat molt en els entrenaments del primer equip, sent el nostre preparador físic. És un luxe i un honor tenir a un professional de la talla de Jaume, el qual tot l'equip pot aprendre i gaudir de tot el seu coneixement.

- Què esperes de la pròxima temporada?
- Espero que puguem mantenir el grup que som, que s'incorporin nous jugadors i poder continuar competint com ho hem fet aquesta temporada. Som ambiciosos i intentarem quedar el més amunt possible.

- Com veus el futbol en general de l'Escolar, tu que jugues des de nin?
- La meva opinió sobre l'Escolar sempre estarà esbiaixada, ja que l'he viscut de petit i em ve de família. Tant el meu pare com els meus tíos i cosins han jugat gairebé tots en l'Escolar, per tant, tinc un amor pel club que em dificulta, a vegades, ser crític.
Crec que és un Club en el qual constantment han sortit i surten jugadors de moltíssima qualitat. Actualment, en el primer equip tenim una pedrera jove d'una qualitat espectacular, a més de tenir molts jugadors repartits per l'illa jugant en categories superiors. Sempre hem estat un poble amb una relació especial amb el futbol.
Tal vegada l'objectiu és intentar que els jugadors del planter es quedin i juguin en el primer equip. Intentar reduir el nombre de jugadors que es vagin a jugar a altres equips. Intentar retenir el talent.
Al meu entendre el futbol ha d'ajudar a formar persones, l'esport és un pilar bàsic per a l'educació. Formar part d'un equip t'ajuda a aprendre a compartir, a cedir, a cooperar, a conviure. A mi el futbol i l'Escolar m'han transmès uns valors i uns principis que són importants en la meva vida diària. La societat actual necessita més que mai a l'esport i al futbol per a fer que les persones siguin més cíviques, més respectuoses, en definitiva, més educades.


- Els jugadors canteranos tenen il·lusió per a jugar en el primer equip?
- En general els que pugen al primer equip de l'Escolar sí que tenen il·lusió i ganes. Així i tot, és una pregunta difícil de respondre, ja que cada persona i jugador és diferent i viu el futbol de diferent manera. Òbviament, no és el mateix que fa deu anys. Avui dia el futbol es consumeix es viu diferent. Les noves generacions tenen altres estímuls i interessos, a més de veure i entendre el futbol des d'una altra perspectiva.

- Què s'hauria de fer per a activar-los i que creixessin amb ganes de jugar amb l'equip que realment representa al poble?
- Crec que un aspecte important és l'amistat. És molt important la convivència del grup de jugadors que va pujant de categoria cada any. El fet que hi hagi un grup d'amics que cada any vagin pujant ajuda molt al fet que al final si dues o tres tenen ganes de jugar, probablement arrosseguen a altres companys. Crec que ha d'haver-hi un treball rellevant quan són nens, en la pedrera, sempre intentant que aprenguin i creixin, amb l'objectiu d'algun dia poder jugar en el primer equip. Hi ha un aspecte de valors, amor al club i el poble; el qual també influeix l'aspecte familiar i personal. Actualment, en el primer equip veiem que tot el grup és de l'Escolar de cor. Per amor al poble i els colors. L'objectiu és intentar crear aquesta cohesió i aquesta sensació que formes part d'un col·lectiu, i sobretot que ets important per al grup.
La teva major decepció com a jugador. Més que decepció he tingut frustració, principalment amb les lesions. En l'àmbit esportiu, per sort, no he tingut cap decepció.

- La teva major alegria.
- L'ascens a Primera Regional amb el CE Escolar.

- Alguna cosa a comentar
- Agrair el treball abnegat, desinteressat i constant de la Directiva per a fer que el nostre Club continuï funcionant. No és fàcil en els temps que corren trobar a persones que vulguin dedicar part del seu temps i de la seva vida a projectes com el fet de mantenir viu un club de futbol. Té molt mèrit.
També cal comentar que el Club necessita figures com la teva o la de Biel Torres, que segueixin al Club i ens dona veu i protagonisme setmana a setmana en les notícies locals. Persones que coneixen la història de l'Escolar, als jugadors, als entrenadors, etc., a les quals els apassiona aquest esport. És important que l'esport es promogui i s'informi, tant el futbol com qualsevol altre. I figures com la teva són vitals perquè així sigui.

BEST