Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1391

19 temporades jugador de l'Escolar. 5 Temporades en Tercera divisió.

  Va jugar en totes les categories del futbol base fins a debutar, als 16 anys, amb el primer equip de l'Escolar.



JUGADOR
Cinc temporades en tercera divisió.
5 temporades en tercera divisió, una amb l’Artà, 85-86; dos amb l'Escolar, 86-87 i 87-88.
En es Figueral de Capdepera, en aquestes temporades històriques en què va compartir vestuaris amb els jugadors de la pedrera: Fernández, Aurelio, Roig, Serra, T. Riutord, etc. Juan Trinidad, Carlos Faba, encara que no de la pedrera, són residents del nostre municipi.
Dues temporades en el Porto Cristo (89-90, 90-91). La temporada 1991-92, Bernat amb el Porto Cristo, en primera regional preferent va jugar la lligueta d'ascens a tercera divisió. L'últim partit de la lligueta es va jugar en ses Comes de Porto Cristo contra el Calvià, i Bernat, en el minut 91, marcà l'únic gol del partit amb una excepcional volea; i aquest punt va valer l'ascens del Porto Cristo a tercera divisió. 1992-93

Bernat va tornar a jugar en Artà les temporades 93-94, 94-95, 95-96.

Tornà a l'Escolar l'última temporada i va ser fatal per a ell: una lesió l'obligà a deixar de practicar el futbol competitiu.

La temporada 1987- 88, quan estava amb l'Escolar en tercera divisió, va tenir ofertes per a fitxar amb el Manacor, que militava en segona divisió; però pel treball i per no voler deixar el seu pare sol al capdavant del negoci, declinà aquesta oferta.


ENTRENADOR
Una vegada que va acabar de jugar, va estar una temporada d’anys sabàtics. A la temporada 2000-01 va reincorporar-se a l'Escolar, en la seva nova faceta d'entrenador, i quedà fins a la temporada 2016-2017. Durant aquest temps, va entrenar equips base de la pedrera i també ho va fer amb el juvenil de l'Escolar en divisió nacional, va competir amb equips de Mallorca, Menorca i Eivissa. Amb Pep Fuster, en una temporada, van dirigir els últims partits del primer equip.


DIRECTIU
La temporada 2017-2018 / 2020-2021, al costat de Bernat Palmer, company seu de tota la vida, va formar junta directiva.
Aprofitem la molta experiència de Bernat per a fer-li la següent pregunta:
En l'actualitat, què diferencia l'entrenador d'ara al de quan vas començar a jugar?
- Hi ha molta diferència. Ara els entrenadors estan més formats; abans molts d'ells no havien fet cap curs, a més, fa anys que els clubs van incorporant coordinadors, llicenciats en educació física, fisioterapeutes, etc.,

Recordam en Bernat com a un dels millors jugadors del planter de l'Escolar, per la seva gran velocitat, entrada per bandes, fàcil regateig, centres mesurats, visió de porteria contrària, etc.





Foto Miquel Martí, al costat del seu pare Bernat






Totes els capítols de l'Escolar molt aviat al llibre: