Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1461

Taujà 1 Escolar 1

Partit de tornada  per acabar aquesta eliminatòria encoberta que la Federació Balear de Futbol ha tingut  a bé inventar-se. Dins un municipal de Santa Eugènia amb unes dimensions reduïdes, pel gust i aptituds tècniques del nostre equip, a on el mal estat de la gespa artificial i la insuficient il·luminació han condicionat el bon desenvolupament del partit d’avui horabaixa. El temps, encara sort que ha sigut plàcid i benèvol, sent propici per la pràctica del futbol.

Fins a quatre canvis, de l’alineació de diumenge passat, a la del partit d’avui. Començam malament i aviat a omplir els llits de cures intensives de la infermeria de l’Escolar. Els Mayas brother's, ambdós lesionats, avui no han pogut ser alineats perquè el diumenge passat acabaren el partit abans d’hora i en força molèsties musculars.  En Damià Mesa i en Juanlu Flaquer, per decisió tècnica han estat suplents. Dins la part positiva –i s’ha notat–, la reincorporació d’en Dani Sureda, que, com sempre a fet una feinada al centre del camp. La bona actitud i condició física de l’etern Toni Serapio que, amb la seva veterania i sapiència, dóna seguretat i ofici a l’equip. Dins la part negativa la lesió d’en Juli i l’expulsió per vermella directa d’en Joan Miquel Fajardo. Esperam que el trasbals patit per en Juli sols quedi amb un ensurt, i que, pels pròxims partits estigui al 100%  i a  disposició de l’entrenador.

Avui hem pogut observar uns petits ajusts al dibuix tàctic de l’equip amb comparació a la del darrer parit dins Capdepera. Hem tornat a sortir valents i en tres centrals, un pivot defensiu, quatre mitjos (dos carrilers) i amb la novetat de jugar en dos homes a la punta de l’atac.  En Juli i n’Alejandro Niño han sigut els nostres dos jugadors que han jugat més avançats. Hi han posat moltes de ganes i han lluitat el que no està escrit, però creiem, que l’entrenador gabellí,  haurà de seguir cercant dins la plantilla actual, efectius que ocupin aquesta demarcació en més desimboltura, mestria  i encert a l’hora de crear perill i cercar el gol que tant trobam a faltar. En certes ocasions la bona voluntat i predisposició no són suficients. De fet, el gol d’avui, ha estat marcat d’un bon tir, amb efecte de rosca, de fora a cap endins, amb la cama esquerra d’en Javi Garcia, jugador que intenta amb molt bon criteri, aportar ruptura per banda, però que té unes característiques tècniques i tàctiques clarament més defensives que ofensives.

El partit d’avui ha començat amb un bon ritme de joc per part dels dos equips. L’Escolar ha intentat traspassar i aplicar la tàctica de la pissarra a dintre del camp, sent l’equip que ha demostrat voler arribar a la porteria contrària sortint jugant des de darrere fins a arribar a la zona d’atac. En canvi, els taujans, s’han dedicat a cercar el contraatac. Recurs que no ha prosperat per culpa de  la solvència i robustesa que ha mostrat els nostres centrals, avui si, ben ajudats, en tot moment, pels dos carrilers que han fet uns quants de quilòmetres. De mica en mica el partit s’ha anat equilibrant i ha passat a disputar-se més al centre del camp observant constants anades i vingudes aleatòries, a la vegada, que  indiscriminades. Aquesta zona del camp, en tot moment, ha estat dominada per un Escolar més assentat dins el terreny de joc i que ha sabut treure avantatja de la seva superioritat tècnica. Hi ha hagut moments a on l’anarquia del joc a estat evident per part dels dos equips. Hem tornat a assistir, durant uns minuts, al mateix cercaviles desbaratat de diumenge passat, sent la pilotada cercant el seu número denou (Pou) el fàcil recurs més emprat per l’equip local. Al minut trenta-tres de la primera part l’àrbitre, amb una decisió, tan encertada  com valent, ha expulsat al seu número vint-i-dos del Taujà, per treure a passejar el seu colze violentament sobre n’Edu Flaquer. Pareixia, que amb aquesta superioritat numèrica, l’Escolar podria treure una rendibilitat profitosa pel que fa  al domini del partit. Molt poc ha durat l’alegria verd-i-blanca, doncs, al minut trenta-nou, sols sis minuts més tard, l’àrbitre, de manera tant rigorosíssima com injusta, ens ha expulsat  a en Fajardo. D’aquesta manera tan vil –devia tenir remordiments de consciència–, ha compensat la primera decisió presa, la qual, havia significat l’expulsió del jugador local.   D’aquesta manera a acabat la primera part. Amb molt de centre campisme i poques arribades a ambdues porteries. El joc d’àrea ha brillat per la seva absència, comptabilitzant una sola pírrica intervenció per part de cada un dels porters.


fotos arxiu


La segona part a estat clarament dominada per l’Escolar. Les tasques encomanades des de la banqueta durant el descans han sigut efectives i han obert fissures a la zona de mitjos i defenses de l’equip blau-i-blanc. El dibuix tàctic de l’Escolar, vistes les circumstàncies ha variat, passant a jugar amb quatre defenses, un pivot ofensiu, tres mitjos i n’Edu Flaquer tot sol a l’atac. Fruit de la bona col·locació dins el terreny de joc i les contínues escomeses gabellines ha arribat el primer gol que ha posat amb avantatge al nostre equip. L’Escolar tenia el partit molt ben controlat i els taujans sols podien cercar el seu davanter centre, el qual, de mena individualista, cercava crea perill a la porteria de l’Escolar. Ha sigut en Pou –qui sinó–, el número denou dels Taujans, que amb un tir tou i centrat, des de la meitat esquerra del camp de l’Escolar, de manera incomprensible, ha doblegat la resistència del nostre porter Alexis. Fins aleshores del gol, el qual ha deixat increïblement gebrats a tots els jugadors, cos tècnic i seguidors allà desplaçats, el nostre porter, s’havia mostrat molt solvent i encertat en tots els llancis en què havia intervingut. Una errada que no pot embrutar i llançar al poal de les escombraries el bon fer del nostre jove porter.

El partit no ha donat més de si mateix, i l’àrbitre, desitjos d’acabar, ha xiulat el final de l’eliminatòria assenyalant el camí dels vestidors, quan encara, l’equip gabellí feia la digestió d’un gol fantasmagòric i propi d’una trista nit de  Halloween. El truc ha superat al tracte i els taujans s’han quedat amb les llepolies. Al final, un altre bon partit per part de l’Escolar i un mal empat que ens deixa insatisfets, bocabadats i astorats del tot. Diumenge passat jugant ringo-rango guanyarem. Avui, fent un bon partit, sols hem pogut empatar. Això és el futbol! Un empat enfront d’un equip mancat de pegada, vulgar i de la pila, que si no canvia de dalt a baix, creiem que es classificarà a la part baixa de la taula classificatòria.

Ara, tenim quinze dies per recompondre la posi, agafar alè, ajustar el sistema de joc, recuperar als jugadors lesionats i expulsats. Quinze dies que ens privaran, a nosaltres i als altres equips, de mantenir el ritma de competició tan necessària per a qualsevol equip que aspiri a fites importants. Al pròxim partit l’Escolar retrà visita al municipal de Valldemossa; eliminatòria que, vist el que hem vist i el sistema de partits, ens crea una mica d’incertesa. Tant de bo que l’equip continui amb la mateixa valentia i ganes d’agradar-se. Amb aquesta actitud els resultats, tard o prest, acompanyaran del tot.

Ens tornam a llegir, si les animes del purgatori volen, d’aquí a quinze dies...