Escolar 2 – Pòrtol 3. Eliminats dels play-off d'ascens.



Primer partit de play-off jugat al municipal de Lloseta entre rigoroses mesures de seguretat per evitar els fastigosos contagis de la Covid 19.

Per poder accedir al camp, els espectadors, havien d'estar prèviament registrats a un llistat obert per l'ocasió per la Federació Balear de Futbol, mitjançant una convidada del club, o bé, amb una acreditació de premsa. A l'entrada del camp era requisit indispensable donar el nom i el nombre del D.N.I. Testejaven la temperatura i aplicaven gel hidroalcohòlic a les mans. Hi havia un lloc de graderia assignat per a cada equip i una persona que vigilava que es complissin les mesures de portar la mascareta i de mantenir la distància social entre persones.



L'Escolar va tenir a bé, convidar a totes les persones que normalment segueixen, setmana rere setmana, al club, cosa que és d'agrair. Avui volem fer menció especial a l'assistència d'una espectadora de luxe. La regidora d'esports Margarida Rico, que ha tingut a bé, assistir a l'encontre per animar i donar suport a l'equip gabellí. D'aquest gest, molts dels polítics que tenim, podien agafar mostra i seguir l'exemple, de la regidora Rico.

Els incondicionals "verdes boys" tampoc s'han volgut perdre aquest partit, i també, han estat a peu de camp, animant a l'Escolar en tot moment.

Abans d'entrar a esmicolar el partit de diumenge horabaixa ens agradaria fer unes petites consideracions, les quals, voldrien que fossin agafades com el que són, i no, com a possibles excuses pel resultat obtingut. Ens agradaria fer-ne cinc cèntims sobre l'organització d'aquest play-off per part de la Federació Balear de Futbol. Anem per feina doncs:
- Trobam del tot incoherent la mesura de jugar un partit de futbol el mes de Juliol a les 18'30 hores del de capvespre. Creim que hi havia suficients dades i altres horaris per a haver d'exposar als vint-i-dos jugadors ha suportat els 32 graus de temperatura que marcaven els mercuris a l'hora de començar el partit. O els mata la Covid o un cop de calor. Triïn vostès!



- Una altra qüestió: pensam, que després de suspendre la lliga quan faltaven deu partits, és del tot incoherent, aplicar mesures, que impossibiliten l'alineació de jugadors sancionats al darrer partit jugat. Creim que hagués estat més just, que tots els jugadors, de tots els equips participants en aquesta competició, haguessin pogut començar el play-off d'ascens a zero de sancions.

- Més consideracions: també i com no. Com es pot, després d'anul·lar la competició a falta de deu partits, donar l'empat com a guanyador a l'equip millor qualificat a la lliga regular? No hauria estat més just, que els dos equips, vist el que s'ha vist, juguessin el play-off amb igualtat d'oportunitats a l'hora d'un marcador final?

- Més cera: saben, a hores d'ara, la quantitat d'àrbitres de reconeguda qualitat que xiulen a tercera divisió, que no tenen partits assignats per l'acabament de la lliga de tercera?. Creim altra vegada, que la Federació Balear no s'hagués romput cap òs, per enviar-nos una tripleta d'àrbitres qualificats i amb l'experiència necessària com per xiular de manera decent un play-off d'ascens. Diumenge, aquests ineptes federatius, que a sobre cobren, han tengut la santa barra d'enviar-nos, no tres graneres, perquè els magres àrbitres d'avui, no hi arriben, ni tan sols, a aquest malbaratat utensili. Puc dir, perquè he assistit al partit, que avui, la Federació Balear de Futbol, ha tengut la desconsideració amb el futbol i amb els dos equips que es jugaven el llautó, d'enviar tres mànecs de granera amb un xiulet a la boca i dues banderoles amb les mans.

- La darrera: el delegat de camp, encarregat de tot, manco de donar les pilotes amb la suficient rapidesa per no treure de polleguera ambdós equips, ha estat el súmmum del despropòsit federatiu.

Analitzada la prèvia i, sabent el que sabem, volem qualificar l'actuació i comportament de la F.B.F. com un vertader despropòsit d'un personal, que les competències que tenen assumides, malauradament els hi venen del tot grans.

Passant a la implacable competició, poden dir que a l'Escolar, no avui, sinó, unes setmanes abans del partit, ja se li posava força costerós. La impossible alineació d'en Miquel Martí i d'en Miki Ruedas per sancions federatives han minvat el potencial, amb tot el respecte dels que avui han jugat, de l'alineació avui presentada. Fa dues setmanes que Àlex Murillo, bon davanter i que estava amb una forma física impressionant, es va tòrcer un turmell; la qual cosa, ha impedit que avui estigues disponible per jugar el partit, si l'entrenador, així ho hagués trobat oportú. En Jaume Torres ha estat dubte, per molèsties musculars, fins a darrera hora. En condicions normals avui no hagués jugat, però, per la manca d'efectius ho ha hagut de fer, minvat de condicions físiques.



Ja entrant amb el que ha estat el partit d'avui horabaixa poden dir que l'alineació i el sistema de joc triat pel "míster" Venera ens ha sorprès gratament. En López ha sortit a defensar la porteria; tres centrals: Mena, Torres i Javi Maya, assistits per dos carrilers, que tant, treballaven amb defensa com en atac, en Javi Garcia per banda dreta i en Juanlu Flaquer per banda esquerra; després de la línia defensiva s'hi han col·locat dos pivots defensius, en Juan Sard i en Dani Sureda; una mica més amunt dos pivots ofensius, en J. Miquel Fajardo i en Luis Maya; a la punta de l'atac i en solitari Edu Flaquer.

Aquesta alineació, aquest sistema de joc i la bona predisposició dels jugadors, ha fet, que l'Escolar, durant la primera part, fos l'amo de la pilota i del camp. Els gabellins tocaven i tocaven el cuiro i arribaven a la finalització de les jugades d'atac amb una clara superioritat numèrica. Aquest plantejament tan ofensiu també tenia els seus contres. La línia de tres centrals de l'Escolar moltes de vegades es trobaven amb situació d'un contra un quan el Pòrtol contraatacava. Aquest control de la primera part dels gabellins feia que al Pòrtol li costes molt replegar les seves línies amb tasques defensives. Fruit d'aquest control, del bon joc verd-i-blanc i de les contínues jugades trenades ha arribat el primer gol. Ha sigut una jugada on Edu Flaquer ha arribat fins a la línia de fons i ha fet la passada de la mort perquè Luis Maya marques de cap i ajustat al pal, el primer gol de la contesa.

Aquest gol ha fet molt de mal al Pòrtol, que desesperat, treia aigua a marxes desfetes, de la seva nau. La banqueta Portolana no era a temps de donar instruccions a l'equip groc. Pràcticament, tres minuts després del primer gol, ha arribat el segon. Ha sigut a una bona jugada de tots els atacants, que han deixat a Juanlu Flaquer, tot sol davant el porter rival. Aquest, sol ha tingut que col·locar la pilota, a un costat i fora de l'abast del porter rival.
Amb un dos a zero pareixia que estava tot fet, però encara quedaven més de seixanta minuts, més els corresponents descomptes, per acabar el partit. Arribats aquí, tot semblava massa fàcil, i més quan el Pòrtol, a donat els primers símptomes d'esgotament físic.

La primera part a acabat amb un clar dos a zero a favor dels verds. Semblava que a la segona part, l'equip de Pòrtol, se la tènia que jugar a la desesperada. Tots pensaven que l'equip groc sortiria a un atac desbocat i deixaria clars espais a la seva línia defensiva. L'Escolar sols hauria d'aguantar les envestides rivals i esperar el moment oportú per clavar-li la punta a l'equip contrari. El temps jugava clarament a la seva contra. Així com anassin passant els minuts el Pòrtol es posaria més nerviós.



El "míster" Venera, al descans, ha trobat adient, amb la intenció de reforçar la defensa, fer un canvi posicional, mantenint el mateix sistema de joc. En Fajardo ha passat de pivot ofensiu a pivot defensiu, sent, en Dani Sureda, el que ha passat a posicions més ofensives. Aquest canvi no ha estat assumit així com pensava n'Isma, ja que el Pòrtol ha dominat i ha imposat el seu sistema de joc, de principi fi, de la segona part.

Molt prest ha aconseguit marcar el Pòrtol el dos a un. Aquest gol ha desconcertat als verds que no acabaven d'estar a gust dins el terreny de joc. El Pòrtol, veient la possibilitat de l'empat molt prop, ha tret forces d'allà a on no n'hi havia i ha trepitjat, segur d'ell mateix, l'accelerador. El qui ha notat el cansament físic, incomprensiblement, ha sigut l'Escolar, que assistia de pedra mabre, a la incomprensible resurrecció del seu rival.

En una jugada per la banda esquerra de l'atac del Pòrtol, d'una manera molt innocent, en Damià Mesa, ha comès falta sobre l'atacant groc. L'àrbitre inexorablement ha xiulat el corresponent penal que, més tard, ha transformat l'encarregat d'executar la pena màxima.



L'empat classificava directament al Pòrtol i l'Escolar ha intentat de, totes, capgirar el marcador. No tan sols no ho ha aconseguit, sinó, a la darrera falta del partit, quan tot estava dat i beneit, el Pòrtol ha marcat el tercer i definitiu gol. Aquesta segona part, els nostres, no han pogut tirar, ni una sola vegada, a sobre la porteria rival.

Baix el nostre modest punt de vista, pensam que els jugadors i cos tècnic de l'Escolar, poden anar amb el cap ben alt després d'aquest partit, doncs, han venut molt cara la seva derrota. Han jugat el partit com es devia: fora frisar però picant molta de pedra. Amb intel·ligència i amb la victòria com única fita. Ho han donat tot i més i, la veritat sigui dita, no es mereixien tan cruel final. Ens adherim i ens sentim identificats amb el sentiment de tot l'equip i al de la seva Junta Directiva. L'equip i el club no han merescut, de cap manera aquest, mal final. Sabem que jugar-se l'ascens a un play-off és molt complicat i difícil, doncs, intervenen molts de factors, la sort inclosa.



La temporada 2020/2021 n'és molt a la vora. Creim que, com més aviat millor, s'ha d'oblidar i passà pàgina, a aquest capítol. La directiva segurament engrescarà als millors jugadors per conformar un equip sòlid i amb garanties d'èxit. L'objectiu final ha de ser, pensam, la primera plaça de la classificació, doncs, és la manera més segura d'aconseguir el tan anhelat ascens. Tampoc és necessari tornar-se boixos en l'intent. Tot això és un esport, a la vegada que un vertader hobby a on s'ha de considerar també, l'esforç del rival. L'important és ser-hi, competir i gaudir joiosament, del futbol i sobretot de l'esport.


fotos BEST

De veritat, Cap Vermell i aquest corresponsal, haguéssim siguts els més feliços del món, narrant la gran gesta d'un ascens tant merescut com desitjat. També, igual que tota la família de l'Escolar, estam desconcertats i amb hores baixes. Necessitarem temps i altres al·licients per digerir aquest disgust.

Donam per tant, i amb molt pesar, per acabada aquesta etapa informativa, com no podria ser d'altra manera: demanant disculpes a tots el que, per qualsevol motiu, s'hagin pogut sentir ofesos, per les paraules escrites a les cròniques d'aquestes dues últimes temporades i mitja. De bon de veres no era la nostra intenció menysprear a ningú.

De la mateixa manera, vull agrair a tot l'equip redactor de Cap Vermell, per haver-me deixat expressar-me, amb total llibertat i, recolzant sempre, l'opinió vessada a aquestes pàgines, la possibilitat d'escriure aquestes les nostres cròniques setmanals.
Adéu, i fins a una altra ocasió, si així convé...

Visca l'Escolar