Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1660

Santa Ponça 2 – Escolar 2

Empat amb regust agredolç l’aconseguit avui per l’Escolar al desplaçament més llarg de la temporada. Érem conscients  de la dificultat del partit d’aquesta jornada. Ben igual, que som conscients, de la dificultat de tots els partits que, a partir d’ara, ha de disputar el nostre equip. Malgrat el Santa Ponça tenir dos lesionats i dos jugadors sancionats ha fet valer la seva condició d’equip veterà, amb jugadors, d’aquets que és solen dir: de pél al pit.

Ha jugat a favor del Santa Ponça la capsa de mistos en forma de terreny de joc  i un maleït sol que, tota la primera part, ha enlluernant juganer, el nostre novell porter Rober i a la nostra bona defensa.

L’Escolar ha sortit a disputar aquest partit amb tres centrals, tres mitjos centres amb dos carrilers i amb dues puntes. Encara no portàvem ni un minut de joc, quan l’Escolar, en una gran jugada  realitzada pràcticament al primer toc i, després d’un magnífic control orientat, per part d’en Javi Garcia que li ha servit per engaltar un tir a mitja altura cercant el segon pal del porter que ha significat el primer gol del partit. Molt prest es posava el partit de cara pel interessos dels gabellins però, encara, quedava tot el partit per jugar i podien passar moltes de coses. “El qui pega primer pega dues vegades”.

El Santa Ponça ha volgut empatar, com més prest millor, el partit. Per fer-ho ha imposat un ritme frenètic de joc que, a les clares, feia sospitar que no podrien aguantar tot el partit amb aquesta despesa física. L’Escolar ha dominat clarament els deu primers minuts de joc amb un carriler per la banda dreta que duia de capoll a tota a defensa local, però, de mica en mica, el Santa Ponça, amb veterania i velocitat amb el joc, ha anat guanyant terreny i posicions.

 

L’entrenador local, veient el panorama del tot desfavorable al seus interessos, ha decidit fer un canvi tàctic llevant un defensa i posant un segon davanter. Això ha fet que el partit es capgires i fos el Santa Ponça el qui portàs gairebé, a partir d’aquell moment, la iniciativa del joc. L’Escolar en lloc de recompondre les seves línees i col·locar una línea de quatre defenses, per tal de mantenir la avantatge aconseguida, ha seguit amb el mateix conscienciós plantejament, amb la diferenècia que, ara, eren tres defenses verds per dos davanters locals.

El Santa Ponça amb una sola jugada i opció, que era: pilotades sobre el seu número nou i, que aquest, la prolongues o se la juguàs ell mateix. Això, i sols això, ha estat el que ha fet al llarg de tot el partit i, sobre el vint minuts de partit, en una pilotada penjada dins l’àrea gran verda-i-blanca, la nostre defensa i porter  enlluernats, aquest numero nou s’ha aprofitat d’un mal rebuig i una titubejant sortida per marcar el gol de l’empat.

El partit seguia amb un frenètic ritme de joc. Aquesta velocitat, els pocs espais que hi havia degut a les reduïdes dimensions del terreny de joc i la intensitat del joc imposada pel Santa Ponça. Tot plegat ha fet, que l’Escolar entràs dins un impàs d’errades i d’imprecisions,  perdent la recuperació de la pilota per falta d’anticipació, la possessió del camp i de la pilota, fent centrades molt arriscades i del tot imprecises a l’hora que desencertades.

Seguit d’una jugada, on l’Escolar, s’ha hagués pogut avançar al marcador, gràcies a un projecte avortat de vaselina per part d’Alex Murillo, en un ràpid contraatac del Santa Ponça,  aprofitant la conjuntura i una espècie de letàrgia que havia entrat l’Escolar, amb molt poca oposició, ha capgirat el marcador marcant el seu segon gol.

La primera part ha acabat amb contínues jugades, on els dos equips, intentaven de forma atropellada, enllaçar jugades per arribar amb perill a les  porteries contràries, fent una important i constant despesa física.

 




La segona part ha estat completament de l’Escolar, exceptuant petits moments on el Santa Ponça volia reviscolar pegant les seves darreres forces. El Santa Ponça, tal com era d‘esperar, havia acabat els menuts; cosa que ha aprofitat l’Escolar per imposar el domini en el joc i fer-se propietari del cuiro. L’Escolar, segur d’ell mateix, ha anat avançant metres i fruit de la seva obstinació i domini del joc ha aconseguit el gol de l’empat. Ha sigut en Juanlu Flaquer, que acabava de sortir al terreny de joc, el qui, amb una esplèndida vaselina a la sortida del porter, i ha posat l’empat a dos al marcador. Encara quedava un quart d’hora. Tot era possible i, l’esperit d’Establiments, encoratjava i esperonava a un equip gabellí dispost a endur-se’n, sí o sí, el tres punts. L’Escolar, únic dominador del partit, ha gaudit, com a mínim de tres o quatre ocasions clares de gol. També és de justícia comentar la gran parada que ha fet en Rober “Keilor” a tir d’un rival lliure de marca dins l’àrea gran de l’Escolar.

 

Aquest dissabte hem trobat a faltar les incisives escomeses per banda que en Miki Ruedas ens te acostumats. Degut al devenir del joc, sempre per la banda contraria d’en Miki, no ha pogut intervenir tant com ell i la resta d’equip hagués desitjat. Ha quedat palesa la importància que te aquest jugador a l’hora del gol gabellí.

Pot semblar que l’empat ha estat just, però no... no ha sigut així. Ens queda la agredolça sensació que em deixat escapar viu al Santa Ponça. Però bé... millor un puntet que cap! Qui sap... aquest puntet, tal vegada, pot significar assolir els objectius desitjats. Tan de bó sigui així!

La propera setmana l’Escolar retrà visita al omnipotent líder, assolador i invicte Artà; conduit amb la demostrada saviesa i regnes de vellut, ho reconeixem, per el mestre de mestres: Kike Darder. El “derbi” comarcal ja és aquí!  No en sabem el perquè, però tenim el pàlpit i presentiment que l’Escolar ha de rompre el precinte, fins ara, intacte de l’Artà.  Portem sis partits fora perdre i gaudim d’un gran moment, tant de joc, condició física i farcits d’una moral indestructible. Tot això ben salpebrat i amb un bull pot significar donar la sorpresa dins “Ses Pesqueres”. Millors mariners i patró per pescar que nosaltres... cap!

Si és així i, el coronavirus no ho impedeix, nosaltres serem allà  per veure-ho i contar-ho, una vegada més a aquest, el vostre portal favorit.

Ens llegim...


Altres resultats:

ANDRATX A, 5 - JUVENIL, 2
CADET, 1 - AT.MANACOR, 1
MANACOR, 15 - INFANTIL F11, 0
ARTÀ AT. 7- INFANTIL F7, 3
ALEVI A, 7 - SANTA MONICA, 3
POBLENSE A, 9 - BENJAMI A, 1
AT.SANTA MONICA, 6 - BENJAMÍ PRIMER ANY, 3
PREBENJAMÍ, 1 - SINEU, 0