JLluis Llull i Jaume Cabrer,  han dedicat uns dies de les seves vacances de Nadal per entrenar al Centre d'Alt Rendiment de València. En companyia de Neus Pou, una altra esportista del Renshinkan que entrena i estudia  allà.

Hem volgut tenir una xerrada perquè ens comentin com són els entrenaments en un centre d'alt nivell

 - En què consistien els entrenaments?
Lluís: Els entranaments eren variats, es feien molts de combats, també s'ensenyava tècnica i vam poder practicar diferents situacions que se solen trobar en un combat. Van ser entranaments forts, on havies de donar el teu màxim.
Jaume: 15 minuts de encalantiment 1 hora i mitja de combats de peu i 15 minuts més d'estiraments

Qui eren els professors?
Laura Gomez (esportista olímpica) era qui donava principalment els entrenaments, acompanyada de Sugoi Uriarte (també esportista olímpic). A més també hi havia molts altres esportistes d'elit que van ajudar durant els entrenaments com Julia Figueroa o Robert Florentino, entre molts altres esportistes que també han competit internacionalment.

- Hi havia gent d'altres autonomies?
Sí, la majoria de la gent del stage eren de València, tot i així hi havia gent d'altres autonomies com Andalusia (Còrdova), Astúries  o Madrid, a més també hi havia gent de Colòmbia o República Dominicana.

- Quins consells us van donar?
Vam aprendre molt, ja que ens van ensenyar la tècnica de manera molt clara, per ser molt útil i eficaç. A més, hi havia gent amb molt nivell que et ajudava a corregir els teus  falls per millorar.


Com us vau fer trobar entrenant amb gent d'alt nivell?
Jaume: Jo em vaig trobar molt bé, quan entrenava en gent de la meva edat em trobava molt còmode
Lluis: Hem vaig trobar molt bé amb jo mateix, el nivell era molt alt i hi havia gent molt forta tant tècnica com físicament, per això els combats no eren simples, tot i així vaig donar el meu màxim i estic satisfet.

- Voleu afegir alguna cosa més?
Luis:
Va ser una experiència molt gratificant, hem va agradar molt posar-me a prova amb esportistes d'elit, i en general he gaudit molt del viatge.
Jaume: Entrenar amb els millors de nivell nacional e internacional es  una experiència inoblidable que val la pena repetir-la. Hi vull tornar