Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 826
La suspensió de llicències a sa Pedruscada només és una primera passa. Queda feina per fer.



Del Sr. Fernàndez no esperàvem altra cosa. Sempre defensant als poderosos i en contra de la gent del poble.

Des de MÉS per Capdepera volem mostrar la nostra satisfacció per l'acord de suspensió de llicències a la zona de sa Pedruscada on es vol fer un complex urbanístic. La decisió no és fruit de la improvisació, més bé tot el contrari, s'ha pres en base a l'assessorament de tècnics qualificats en la matèria.

La suspensió de llicències està regulada a la Llei d'Urbanisme i és un instrument que s'aplica cada cop que es pretén modificar o revisar el planejament. S'ha fet centenars de vegades a Mallorca. Però aquesta suspensió només és una primera passa, això vol dir que queden paralitzades les llicències que superin una determinada altura mentre s'estudia una modificació. El que es pretén és definir una fórmula, amb el mínim cost possible per a l'Ajuntament, que possibiliti unes altures d'acord amb allò permès a la resta de parcel·les d'aquell sector.

La decisió ha estat consensuada dins l'equip de govern, i per tant volem agrair al Patit Popular la seva valentia en tot aquest assumpte.

Des de MÉS per Capdepera volem manifestar que hem entrat a governar per actuar amb valentia i intentar canviar les coses. No serà fàcil. En matèria urbanística, algunes zones del nostre municipi es troben amenaçades per projectes d'edificació en un estat molt avançat, la qual cosa deixa marges d'actuació molt limitats. Quan era el moment de fer canvis en el planejament sense un excessiu cost, no es varen ferper manca de valentia o simplement perquè no va interessar.

Pel que fa al posicionament del PSOE, i en concret de Rafel Fernàndez, no és cap sorpresa. Ja el coneixem. Sempre ha actuat i actua en defensa dels interessos dels poderosos i les promotores. El darrer comunicat emès per aquesta formació per justificar el seu vot en contra és tota una defensa dels interessos de la constructora que hi ha darrera el complex de sa Pedruscada. La seva preocupació per l'entorn de la zona i per les demandes del veïnats és inexistent.

El pitjor de tot és que durant els mandats del Sr. Fernàndez es va perdre un temps molt valuós per revertir certs impactes urbanístics molt forts a algunes zones del municipi, que ara ja tenen difícil solució.

En tot cas, aquesta situació no fa més que confirmar que la decisió que va prendre l'assemblea de MÉS per Capdepera d'entrar a governar amb el Partit Popular va ser encertada i positiva pel municipi.