Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 920



L'Ajuntament de Capdepera, l'àrea d'esports Capdepera Activa i l'àrea de Benestar Social,  han organitzat la novena edició de la Cursa per la dona, amb molta participació popular.



Enguany la sortida ha estat des de la plaça del Cap Vermell, i ha fet un recorregut urbà i circular pel carrer Floreal, cap a Sa Gravera, per voltar pel passeig de Cala Lliteres i tornar pel carrer de l’Agulla.



Un passeig agradós, amb un dia assolellat que ha afavorit la participació.









Després de la recollida de camisetes, recordar que s’havien d’apuntar prèviament, s’ha llegit el manifest aprovat pel Ple municipal i s’ha donat la sortida. En acabar el recorregut ha hagut aigua i fruita pels participants. També hi havia jocs inflables tipus “boti-boti” i ludoteca del Consell de Mallorca pels infants.







El batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha volgut recordar que la lluita per la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes és una tasca de tots i totes, i que només treballant junts podrem assolir una societat més justa i igualitària.

El regidor de benestar social, Javier Garcia ha declarat la importància d'actes com aquest per a reivindicar els drets de les dones. I, per descomptat, agrair a totes les persones que fan possible aquesta cursa, des de les corredores i corredors, a totes les persones de l'organització per la seva dedicació i esforç per a poder realitzar curses com aquesta.



Amb els actes del #8M a Capdepera es vol continuar lluitant per la igualtat de gènere i per aconseguir un món més just per a tothom.







Manifest del 8M, Dia Internacional de les Dones

Lideratges que transformen!

El 8 de març fou reconegut per l’ONU com el Dia Internacional de la Dones, els orígens es remunten al 1857, a la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes i a l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company de Nova York, el 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, la gran majoria dones immigrants joves. En aquest darrer incident varen morir 142 obreres que l’any anterior havien fet una gran vaga per demanar unes condicions laborals més bones.

A tots els pobles, a tots els municipis se celebra el 8 de març amb activitats, accions diverses i amb manifestacions vindicatives per recordar que no està tot fet i ho sabem, i, per això, ens cal seguir impulsant lideratges de dones que transformen, i fer passes per lluitar contra aquesta cultura masclista que té por a fer canvis.

El 8 de març del 2023 volem reconèixer els lideratges individuals i col·lectius de les dones que en diferents sectors i de diferents maneres transformen la nostra societat i cada un dels nostres pobles.

Les dones són presents en tots els àmbits: les arts, les ciències, l’economia, les cures, les vindicacions laborals, l’organització política, en l’ensenyament, en els centres de salut, són científiques, empresàries i esportistes. Fan voluntariat en associacions de gent gran, AMIPA, clubs esportius, associacions de suport mutu.

Per això, com a corporació municipal i com a veïns i veïnes d’aquest municipi, reconeixem el lideratge i la tasca de les dones del nostre poble i per part nostra ens comprometem a: