Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2680



   La zona d' es Carregador és un àrea de gran valor botànic.

   Magrat tractar-se d'un espai reduït, hi podem trobar algunes espècies ben singulars, perfectament adaptades a la vorera de mar













 La joia de totes les espècies que es poden veure, amb els tamarells presidint-ho tot, és el limonium, saladela o saladina, que especialment en es Carregador presenta algunes colònies excepcionals. D'aquestes, algunes són endemismes que només es poden veure precisament en aquesta zona, i en cap altre lloc del món, com ara el limonium capdeperae. Es tracta d'una petita planta que floreix a partir del mes d'agost i que té el seu hàbitat en espais rocosos de la vorera de mar.

Un temps (tampoc fa tant), hi va haver cert interès per inoformar d’aquests valors i hi havia una senyalització informativa sobre la importància tant d'aquesta espècie com del seu entorn, amb explicacions científiques incloses. Avui en queden els panells, totalment abandonats, vestigi d'un temps en què l'esperit conservacionista devia tenir més adeptes.



Però no només s’han perdut els cartells, sinò que hi ha una espècie invasora, que segons Costes caldria erradicar i que a es Carregador  envaeix amples zones de la costa, sense que les autoritats facin res. Bé, sí que fan:  posen cartells (a altres platges) iintentant conscienciar la població que s’ha de lluitar contra les especies invasores com el carpobrotus, però aquí acaba la seva feina..., almanco en es Carregador.



Anys enrere, amb motiu d’una excursió botànica guiada per Felip Esteva, ja informàvem del mal estat dels cartells i la manca de protecció de la flora. Com podeu veure, uns anys després l’article és ben actual.

http://www.capvermell.org/index.php?option=com_content&view=article&id=3830:jornades-botques-1&catid=29:medi-ambient&Itemid=50