Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2585

El Govern actua en Es Coll de Marina per a prevenir incendis







Comunicat de Medi Ambient informant de les actuacions forestals al Coll de Marina



   Al camí des coll de Marina, faixa que uneix Cala Agulla amb Cala Mesquida, s’estan duent a terme treballs forestals de manteniment per la prevenció d’incedis. Les tasques estan incloses dins el Programa de desenvolupament rural de les Illes Balears 2007-2013 dins l’apartat Ajudes per a la recuperació del potencial forestal i la implantació de mesures preventives.

   Les actuacions que es fan són: la disminució de l’estrat arbustiu i herbaci més combustible, poda dels arbres i reducció de la densitat arbòria amb l’objectiu que aquestes mesures impedeixin i/o dificultin la propagació del foc, possibilitin els treballs d’extinció, a més de crear zones segures per al personal i vehicles que hi actuïn.



   A l’hora de seleccionar els exemplars a eliminar es té una cura especial amb les espècies amenaçades i un cop acabada la tasca,  les restes vegetals s’eliminen de la zona.

   El terme municipal de Capdepera és una zona d’aplicació en prevenció d’incendis, com recull el Pla Comarcal de Llevant Nord, en qual estava planificada una actuació de manteniment en es coll de Marina pel curs 2011-2012, com ja es va fer l’any 2009.

   Les actuacions previstes en aquest Pla, es realitzen per anualitats i són executades pel Govern de les Illes Balears. Són accions planificades i prioritzades segons els nivells de risc existent al territori i la dotació pressupostària anual.


Departament de Premsa
Ajuntament de Capdepera