Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2362

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori prorroga l’alerta per perill d’incendis fins al 31 d’octubre






      La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori ha decidit prorrogar l’alerta per perill d’incendis fins al dilluns 31 d’octubre, ateses les previsions meteorològiques que pronostiquen un elevat risc d’incendis forestals, especialment intens a les illes de Cabrera, Formentera, Eivissa i Mallorca.
      L’alerta per perill d’incendis estava previst que acabàs el dia 15 d’octubre, com és habitual. Tanmateix, atès que l’informe del Servei de Gestió Forestal de la Direcció General de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic pronostica que en els propers nou dies no hi haurà precipitacions rellevants que permetin reduir significativament els nivells actuals de risc, s’ha pres aquesta mesura extraordinària que implica mantenir fins al 31 d’octubre totes les mesures de prevenció d’incendis i també la prohibició de fer foc en terrenys forestals.
      Segons l’Institut Balear de la Natura (Ibanat), enguany ha estat un dels anys més complicats quant a incendis: fins avui s’han produït 147 incendis forestals a les Illes Balears, que han afectat una superfície de 2.430 hectàrees. Precisament ahir dimecres hi va haver el darrer foc forestal important de la temporada, en què van cremar 9,84 hectàrees de pinar al puig de Randa, al terme municipal d’Algaida.
      Aquest foc ha estat donat per controlat avui (dijous 13) a les 9.45 h i a hores d’ara una brigada de l’IBANAT continua a la zona banyant els punts calents



Nota de redacció/
 Recordam que el mateis dia del foc de Randa, se'n produí un altre, afortunadament de menor extensió, a sa Font de sa Cala.