Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2175

Vine a conèixer les Ratapinyades, activitat  del Parc Natural de Llevant





2011, Any internacional de la ratapinyada



El dissabte 25 de juny el Parc natural de Llevant va organitzar la I Jornada de ratapinyades. Amb aquesta iniciativa, el Parc s’ha sumat a la celebració de l’Any Internacional de la Ratapinyada que té entre dels seus objectius donar a conèixer la importància d’aquests mamífers tan fascinants com desconeguts.

L’activitat va ser conduïda per en David García, expert amb quiròpters i en transmetre la passió per aquest grup de mamífers tan valuós.

Durant l’activitat es va fer una xerrada sobre els aspectes bàsics de la biologia i ecologia de les ratapinyades, fent especial esment en les que podem trobar a Mallorca. Seguidament amb l’ajuda d’aparells especials es varen poder escoltar els ultrasons que emeten aquests mamífers entre d’altres motius per a capturar els insectes dels que s’alimenten.

Per a completar la jornada es varen instal•lar diferents sistemes de trampeig per a capturar alguns exemplars i així observar-los i amidar-los per a futurs treballs. De les onze espècies de ratapinyada citades al Parc, durant el vespre se’n varen capturar tres: la ratapinyada comuna, la de muntanya i la de graner. Com a fet curiós es pot destacar que una de les femelles portava la seva cria a sobre.

Entre grans i petits varen participar un total de trenta persones que un cop finalitzada l’activitat varen poder descansar als refugis del Parc.

 

Foto David García