Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 3924

Fora de control l'incendi declarat a Artà. 6/7/2011

    Avui horabaixa (les imatges són presses a les 16,30 hores) s'ha declarat un incendi a les muntanyes d'Artà, concretament a la vessant  sud del Puig d'Alpara, entre Artà i Sant Llorenç. Sembla que el foc afecta a luna ampla zona i entrada la fosca no s'havia apagat ja que el constant vent  que  bufava ha facilitat la seva propagació i alhora dificulta el seu control i extinció. A través de mitjans digitals hem pogut observar com seguia actiu amb grans flamarades.  Per combatre l'incendi participen, a més de les dotacions  terrestres,  mitjans aèris.



   Com podeu observar a les fotografies que ens han arrribat, especialment les tretes des del coll de Morell, s'ha produit molt de fum que ha obligat a tallar la carretera entre Artà i la Colònia de Sant Pere. De fet un gran núvol de fum s'ha extés per tota la zona de Llevant. Desconeixem l'orígen i la causa de l'incendi, i les hectàrees cremades encara no es poden calcular ja que l'incendi encara és fora de control.



   A les 22,30 hores no s'ha establert del períetre de l'incnedi i s'esta a l'espera de veure com evoluciona aquesta nit. Desitjam que el foc es pugui controlar i sofocar el més aviat possible.



  Recordem que amb les primeres calors les muntanyes de Capdepera (Sos Sastres) ja patiren un incendi , en aquest cas sembla que degut a una negligència o error humà.



   Us recordam que els incendis són una autèntic desatre ecològic que cal evitar  fent un esforç per a evitar situacions de risc.