Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2146


Recollim a dBalears, 29-11-2010:

La Conselleria de Medi Ambient ha detectat una sèrie de deficiències en el projecte de clausura de l’abocador de Son Barbassa de Capdepera. Arran d’una denúncia formulada per EU-ElsVerds, el Govern en féu una inspecció i va concloure que hi ha una sèrie de qüestions que s’han d’arreglar. Si no es fa en un termini curt, s’hauria d’estudiar la possibilitat d’obrir un expedient. Així ho manifestaren fonts de la Conselleria, que concretaren que les deficiències fan referència, per una banda, que la inclinació del talús no és l’adient, és massa vertical i, per l’altra, hi ha el tema del drenatge de les aigües pluvials que, segons els tècnics del Govern, no funciona correctament.

EU-Els Verds va denunciar que hi havia hagut un moviment de terres i que diferents capes dels talussos havien caigut. També denunciaren en el seu moment que s’havien fet les obres sense cap tipus de control.

El pressupost inicial d’aquestes actuacions era d’uns dos milions d’euros i s’adjudicaren a la baixa per 1,3 milions d’euros.

Des de l’Ajuntament hi han mostrat la seva “sorpresa”. La setmana passada la regidora de Medi Ambient, Pilar Gasull, i el regidor d’Obres, Mateu Garau ,es varen reunir amb la Direcció de Qualitat Ambiental. “Ens diuen que hi ha una sèrie de deficiències, però no ens concreten quines són. Per tant, per nosaltres és molt complicat reparar una cosa sense saber a què es refereix”.

L’edil de Medi Ambient es va mostrar indignada. “Nosaltres consideram que no hi ha deficiències i que el projecte s’ajusta al que es presentà. Tampoc no entenem que la mateixa persona que va autoritzar el projecte ara digui que hi ha deficiències. No es comprèn”.

És el Govern el que ha de donar el vistiplau perquè l’abocador es pugui considerar clausurat. A més, l’Ajuntament fa ara un pla de manteniment i vigilància.