Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2133


JORNADES
BOTÀNIQUES
AMB
FELIP ESTEVA


 Per venir amb nosaltres hauríeu de fer una  inscripció prèvia a l’oficina d’informació  o al nº de tlf. 971819467

DISSABTE 09/05

Font de Sa Cala – Sa Cova Negra – Penya-segats abaix de la Talaia Nova - Es Morràs


Image
 
   Punt de trobada: Oficina d’informació i turisme de Cala Rajada a les 9.00h. Hem de dur cotxes per anar fins a sa Font de Sa Cala.
 

Durada de l’excursió:  5  hores

 

Indumentària i coses bàsiques  necessàries:  Sabata o bota de muntanya , roba còmoda, calçons llargs i màniga llarga, aigua per beure i qualque cosa per menjar. Si fa sol, no estaria de més una bona untada de crema solar i una gorra o capell.

 

Grau de dificultat:  De difícil a molt difícil

 
Tipus de comunitat vegetal: Excursió on trobarem variats tipus de comunitats: brolles d’estepes i brucs, bardisses, vegetació del roquissars i cingleres. Trobarem bona varietat d’orquídees i possiblement l’única endèmica de les illes:la ophrys balearica. Anirem a cercar una  endèmica amb una sola població (helleborus lividus). A les cingleres d’abaix de la Talaia Nova hi trobarem una bona col·lecció d’endèmiques  de penyal: hippocrepis balearica subsp. Balearic,. Silene mollissima i amb una mica de sort trobarem la silene pseudoatocion i de tornada pel camí veurem la inadvertida lotus tetraphyllus entre d’altres moltes típiques d’aquets indrets.


A les persones que puguin posar a  disposició el seu cotxe, els ho  agrairem.