Image
Resum climatològic del mes de novembre de 2008, enregistrat a Capdepera

   Tots el que tenen a veure en la qüestió de la pluja,  podem dir que son tots, però... els qui el seus negocis depenen d’aquesta pluja que sense imposts,  ara que el Ajuntament de Capdepera   ha posat en boca de tots aquesta paraula,  la enviada la mare naturalesa, dins aquest mes de novembre esplendorosament.
   Dinou han estat els dies que va ploure a la nostra comarca, amb un resultat final de 191,2  l.m2. que ja esta molt bé. Hem pogut anant omplint les nostres reserves d’aigua, dins les cisternes, dins el subsòl, o fer la neteja dels carrers i places  tan mal manades pels mesos estiuencs.
   Dins el primer terç del mes ja recollirem 49,6  l.m2., en el segon terç un poc menys, 36,3  l.m2. i pel que fa el tercer terç, en vuit dies de pluja caigueren 105,3 l. m2. La precipitació màxima correspon al dia 27, en que “plogueren” fins a 62  l.m2.

Image

   Quatre han estat, els dies que tinguérem tempestes elèctriques i sonores, i foren els dies 3, 12, 13 i 27.
   Tinc anotat un dia en calabruix el dia 3, malgrat que qualque dia més també es va fer present aquest meteor qualque dia, lluny del mau abast.
   Les temperatures màximes, oscil•laren entre la màxima del dia 1 en 21 graus i la mínima de les màximes en 12 graus el dia 26. La màxima de les mínimes, igualment el dia 1 en 18 graus, i la mínima de 9 graus correspon a dos dies, els 27 i el 28.
   El penell va tenir molta feina, apunta a tots el caires predominant la Tramuntana que bufa durant 10 dies.
  Aquest mes de desembre pereix que no afluixa, i continuen les pluges.