Resum de les dades metereològiques del mes de setembre de 2008, enregistrades per Joan Espiritusanto

Image 

   Podem qualificar aquest mes de setembre, en relació a les pluges com un mes ben normal, si ens fixem en la quantitat de litres d’aigua de pluja recollits, sense que aquest any tinguem que anotar una inesperada “gota freda”.
   Els 75,4 litres recollits en 10 dies tal vegada han estat suficients per netejar les nostres taulades, i deixar-les preparades per lo que en el futur puguem recollir.
La primera desena del mes hem tingut tres intents inapreciables de pluja, amb un ventet excessivament calent de Llebeig.
   En la segona desena del mes, girant el vent cap a Tramuntana acompanyat de fenòmens elèctrics i el seus trons, ja tinguérem un pluja més que desitjada.
  La tercera desena ja va ploure en més intensitat i passarem dels 60 litres per metre quadrat.
  Les temperatures que com es natural començaren calentes, varen anar  disminuint fins al final del mes quan ja entraren en la tardor.
  El dia més calent va ser el dia 5 amb 32 graus, penseu que estam a la vorera de la mar, i el més fred, ja a la tardor, amb temperatures entre els 21 i 23 graus.
  La temperatura més alta de les mínimes va ser al principi del mes amb 25 graus, xifra que es repetí durant tres dies. La mínima del mes, el dia 30, amb 15 graus. 

Joan Espiritusanto