Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2921

AQUEST MES D’AGOST 2012

 









Ha estat un mes molt valent, i ens ha donat foc fins que ha volgut, acabant dins la mateixa tònica, a pesar que aquests dos darreres dies ens ha entrat els vents de Tramuntana i Gregal. Sense relació important en quant a les temperatures màximes del dia.

Fins avui dia 31,  hem tingut quatre dies de pluja, sense massa importància pel que sfa a la quantitat recollida.

El dia més plujós es correspon al dia 5, amb una brusquina nocturna i una recollida de 0,3  l. m2. amb vent de Llebeig amb una velocitat màxima de 31 km/h.  aquesta quantitat és la màxima del mes.

El dia 6 tornaren les brusques, tant el matí com el capvespre,  aquesta darrere acompanyada de tempesta, amb recollida inapreciable, el vent continuava de Llebeig , amb velocitat de 29 km/h.

Novament el dia 7 al capvespre continuà la brusquina, inapreciable, en que els vent rolaren  cap a la Tramuntana durant quatre dies però amb velocitats de 14 km/h., que no feren davallar la temperatura.

Ahir dia 30, al capvespre, a la nostra comarca no va descarregar pluges, com lho va fer  a altres indrets de Mallorca, es limità a unes quantes gotes i res més.

El vent que tornà a la  Tramuntana- Gregal en força 27 km/h. fent baixar la temperatura, però no afectà a la màxima del dia que continuava en els 30 graus.

Com ja dèiem al principi, les temperatures han estat elevades, acompanyades sempre en vents de primer i el segon quadrant, portant la xafogor que hem patit. Hem tingut de moment, 24 dies que el termòmetre han arribat i passat dels 30 graus, cosa que no succeí dins l’agost del 2011 en cap dia.

Les màximes temperatures corresponen als dies 21,22 i 23 que arribaren als 32,2 graus, son les més altes del mes. La més baixa el dia 26 en vent de gregal  en que tinguérem 27,8 graus, la mínima del mes.

La humitat sempre alta arribants al 95 % el dia 18 com la més alta, el dia 21 la més baixa, entre els 43 i els 73 %.

Els nostre estimat Sol que va començar a sortir a les 4,45 h. ara ens apareix a les 5,14 h., que es ponia a les  18,59 h. ara ja les 18,18 h. sempre horari solar, que es el vertader.

Conclusió, la monja Santa Margarida ha dominat enterament la situació.