Imprimeix
Categoria: Medi ambient
Vist: 2186

 Veïnats d’urbanitzacions s’informen de com fer front al foc

   Una faixa de prevenció i una franja de protecció perimetral són dues de les recomanacions que van donar ahir els tècnics de la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori a la xerrada sobre autoprotecció contra els incendis forestals.
   Més de 30 persones acudiren al centre Cap Vermell per aprendre què han de fer en cas d’incendi a zones forestals habitades. A Capdepera són diverses les urbanitzacions i els immobles unifamiliars que viuen en zones boscoses o zones d’interfase urbano-forestal. Aquestes cases han de tenir una cura especial per protegir-se del foc, ja que la seva proximitat a la vegetació les col•loca com un objectiu fàcil de les flames. 


   
   Els tècnics van explicar que l’abandó del camp és una de les causes principals per la qual es produeixen incendis. A les urbanitzacions hi ha solars buits plens d’arbustos i arbres, susceptibles de les flames. Per aquest motiu, i per estar previngut, s’ha de crear un espai defensable al voltant de la casa, a més, és molt útil disposar d’una font d’abastiment d’aigua, i un pla d’autoprotecció per evacuar l’edifici. 



    Per completar la informació se va entregar un tríptic informatiu i una enquesta d’autoavaluació sobre el risc d’afectació del seu habitatge davant un incendi forestal i així, cadascú pot saber quines mesures ha de corregir.
    Es va recordar també que està prohibit fer foc sense autorització des de l’1 de maig fins el 15 d’octubre.
   La xerrada la va presentar  el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera, Alberto Llull, departament encarregat d’organitzar-la. 

   Si us interessa podeu baixar el tríptic en pdf