Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 718
A la parròquia de Santa Creu, d'on és rector.


La Parròquia de Santa Creu de Palma, juntament amb la Confraria de Pescadors de Palma, ha organitzat les celebracions d’enguany amb motiu de la solemnitat de Sant Pere, patró del barri del Puig de Sant Pere així com del Gremi de Pescadors de Palma.

Avui dia, 29 de juny, s’ha celebrat la Missa solemne a Santa Creu a les 12.00 hores, presidida pel vicari episcopal de Patrimoni, Mn. Francesc Vicens, amb qui han concelebrat el rector de Santa Creu, Mn. Nadal Bernat, i els sacerdots de la parròquia.

En acabar l’Eucaristia, s’ha beneït l’antiga imatge de Sant Pere, que ha estat restaurada pel taller Xicaranda Palma. El Vicari de Patrimoni ha destacat sobre aquesta peça de final del segle XIX principi del XX, que és la imatge processional de Sant Pere, que “encara que no sigui de les més antigues que es conserva, a vegades el valor no es mesura per l’antiguitat sinó per l’estimació que se li té. En aquest cas, el valor és molt alt perquè aquest Sant Pere representa a tot un gremi que cada any el treu en processó. Precisament per això, la imatge tenia alguns danys que amb aquesta restauració han estat reparats”.

Una vegada acabada la missa, tots els assistents i les autoritats s’han traslladat al carrer Sant Pere (actualment Escola Municipal), entre els números 23 i 25, on ha tingut lloc la inauguració d’una placa commemorativa a l’antiga casa social del Gremi de Pescadors.

La processó amb la imatge de Sant Pere s’inicià a les 18.30 hores a Santa Creu, continuà pels carrers de Sant Llorenç, Sant Pere, plaça Drassana, passeig de Sagrera i Moll Vell. Com a novetat d’enguany, se celebrarà una missa al costat de les barques de pesca, que serà presidida per Mn. Francesc Vicens i en la qual participaran l’Orfeó Balear i l’Orfeó Santa Maria, dirigits per Daniel Mulet. A continuació, la imatge de Sant Pere serà traslladada i col·locada en l’embarcació designada per la confraria de pescadors per a realitzar la processó marítima per la badia de Palma. A la bocana del port, es farà una pregària pels pescadors morts i es realitzarà la tradicional ofrena floral.

Ens alegra molt tornar a veure en Nadal a les notícies. Tot i que qualque mitjà l'ha anomenat de "monsenyor" al veure l'abreviatura Mn. de mossèn. 

Res, una rialla.