Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 2115
Dia 8 de novembre es reuniren representants de l'APFM, al voltant de la digitalització dels mitjans



La Jornada de Premsa Forana de Mallorca, celebrada dia 8 de novembre, es va centrar en la necessitat de digitalització dels mitjans locals. Els mitjans participants es van trobar a s'Auberador de la plaça d'es Fossar, per a iniciar una visita històrico-cultural per la vila de Sineu, iniciada en el mateix Abeurador i visitant un celler antic, el Palau Reial (residència de Jaume II), la plaça del Mercadal (sa Dida), el Lleó de Sant Marc i la plaça de l'Església. Durant tota la passejada ens van comentar diverses anècdotes i llegendes dels indrets visitats. 



La ruta acabà a l'Ajuntament de Sineu, per a reunir-nos a la biblioteca, on es van presentar dues ponències. La primera, "Digitalitzem-nos!", va anar a càrrec dels amfitrions, responsable de la revista Díngola, en la qual vam tenir diverses intervencions, donada la nostra situació de revista pionera en la digitalització. La segona ponència va ser la presentació del projecte COMUNIC, a càrrec de Bernat Pastor, de la revista Perlas i Cuevas (Manacor).

 

Un altre aspecte que es tractà va ser la possibilitat de compartir articles i editorials i reformar la web de Premsa Forana. Es presentà un projecte de l'Obra Cultural Balear per a crear un portal d'informació comarcal, aprofitant la reforma de la web de l'entitat.



La jornada va acabar amb un excel·lent dinar al celler Can Font, on poguérem degustar distints plats de la cuina mallorquina.



Des de Cap Vermell donam les gràcies a la junta de l'APFM i als organitzadors de la trobada, els companys de Díngola, per la convidada i les atencions que vam rebre a Sineu.