Imprimeix
Categoria: Viatges
Vist: 2832
Tornar a Belfast 15 anys després...













     Tornar a Belfast 15 anys després, és tornar a un lloc que durant el camí, ha signat un tractat de pau entre les comunitats catòliques i protestants, és veuré com la comunitat republicana, cada com  assoleix més drets que abans no li eren reconeguts... tot això fa que l’ambient pels carrers sigui més respirable.


  
  Així i tot, encara es troben molts murals que ens marquen les diferents barriades, evidenciant si ens trobem en una zona Republicana o Pro- Britànica.



   A les barriades republicanes, els murals han esdevingut més pacífics, desapareixent els mentre a les barriades unionistes, es segueixen conservant  murals dels grups paramilitars protestants, que no acaben de veuré clar que la pau sigui el camí.



   Tot i això, s’ha de dir que la gent és amable amb els turistes, i una visita a un bar irlandès, més encara si trobem una sesió de música o dansa popular.



   Els voltants de Belfast i la seva costa, tal vegada no són tan espectaculars com els de l’oesta de l’illa Irlandesa, però també tenen el seu encant, i a més, una visita a la Costa Nord ens deixarà un gust agradable d’aquesta visita.

  Us deixo algunes imatges de la costa



















Joan ramon Bosch Cerdà