Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 2699
Excursió reivindicativa a Planícia

28/11/2009

10,30 hores

Plaça de la Vila de Banyalbufar











Amics, amigues, coneguts i conegudes,


   Dia 4 d’abril de 2009, amb presència del President Francesc Antich, el Conseller de Medi Ambient i altres autoritats, s’inaugurà Planícia com a nova finca pública i s’obriren totes les barreres per tal de poder accedir-hi, entre elles les dues que hi ha en els límits de la possessió des Rafal, és a dir, es va poder arribar a la possessió pel camí Antic de Planícia ( el que també passa per Son Sanutges i s’Arboçar).
   L’endemà, aquestes dues barreres es tancaren amb pany i clau i fins avui no s’han tornat a obrir, impedint per tant, l’accés a Planícia per un des seus camins més tradicionals i coneguts.
    Dia 3 de Maig la propietat des Rafal aturà a un grup d’excursionistes banyalbufarins que anaven per aquest camí i cridà a la Guàrdia Civil perquè els identifiques, com així va succeir.
   A finals de Maig la Conselleria preparà i intentà obrir un nou accés a Planícia, per tal d’evitar passar per l’esmentat camí Antic de Planícia, per tal d’evitar passar per l’esmentat Camí Antic, cosa que no va aconseguir per les denúncies de diversos col•lectius.

Image

   El 29 de Juliol, l’Ajuntament de Banyalbufar aprovà el catàleg de camins del terme municipal, considerant que el camí Antic de Planicia (transcorre per les possessions de Son Creus, Son Sanutges, S’arboçar i es Rafal) és públic.
   A més, està perfectament documentat, i ningú qüestiona, que la propietat de Planícia és copropietària de l’esmentat camí que, com ja s’ha dit, continua tancat per les barreres de la propietat des Rafal.

Image

   Davant aquesta situació 18 associacions i entitats de Banyalbufar han decidit reivindicar i demanar, una vegada més, el lliure accés a l’ús públic del Camí Antic de Planícia, Convocant i organitzant una excursió participativa per proper diumenge 29 de Novembre, com podreu veure en el cartell de la convocatòria.
   Tots junts farem una crida a la Conselleria de Medi Ambient i a l’Ajuntament de Banyalbufar, perquè si en nou mesos (els que fa que Planícia és un finca pública) no han estat capaços de fer obrir les barreres des Rafal, no és una qüestió de passivitat, sinó que frega la negligència.
   Us esperam a tots a l’excursió!!!

   PD:  Les associacions , entitats, col•lectius, etc... que vulguin adherir-se a la convocatòria, poden fer-ho enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.