Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 3907
 Excursió a en Fumat i cala Murta

24 de maig de 2009

Pollença








  Aquesta excursió del mes de maig va ser una d’aquelles que es recorden. D’una banda va resultar una passejada agradable, per un paratges bellíssims  i el temps (malgrat la boirassa que limitava la visió del paisatge) va acompanyar.
   Partírem, com és habitual, de la plaça de la Constitució de Capdepera, amb cotxes particulars. Havíem quedar per a devers les deu amb uns companys de Pollença que ens farienn de guies i després seguírem per la carretera de Formentor, fins arribar a una esplanada que fa d’aparcament de Cala Figuera.
   Començàrem l’excursió per  la carretera i travessàrem el túnel d'en Fumat. Hi ha l’opció de pujar per les escales de la part esquerra del túnel, però el mal estat d’alguns bocins i la seva perillositat la fa desaconsellable. 

Image

   Des d’aquí, la vessant nord d'en Fumat és un penya-segat impressionant. Poc després de passat el túnel (millor si es duu una llanterna, més que res per deixar-te veure) trobam un indicador del camí a la dreta. El camí puja suaument fent amples revolts. Es tracta dels restes del vell camí de Cala Murta al Far de Formentor.  A darrere deixam el puig de la Roca Blanca i a la dreta hi ha una vista magnífica de les transparents aigües de Cala Figuera.

Image

  En poc temps arribàrem al coll que permet accedir al darrer desnivell del cim. El camí s’enfila i la pujada d’aquest darrer tram resulta curta però agra. En pocs minuts fórem al vèrtex geodèsic que marca els 334 metres d'en Fumat. Berenàrem i férem petar la xerradeta..., mentre admiràvem unes panoràmiques encisadores. 

ImageImage

   Després de la fotografia de rigor, tornàrem al coll entre en Fumat i sa Roca Blanca i començàrem a baixar en direcció SE, pel camí de cala Murta, en el coster del puig des Garballó, fins arribar al llit d’una torrentera. Aquesta torrentera ens duria (sense camí, però amb fites) a cala En Gosalba, però decidírem pujar vorejant la part sud d'en Fumat (seguírem el camí de cala Murta) i arribarem a un coll des d'on es veu la platja de cala Murta.

Image

 Tot temps el camí és evident, de fet es troba reforçat per una paret de pedra seca (lamentablement mal conservada). Baixarem  i aviat arribàrem a la cala. Uns ens tiràrem cap a la platja, i d’altres decidírem caminar un poc més fins a un mirador situat (ss Castell) a la dreta de la cala, que permet veure la costa sud del cap de Formentor.

Image

   Després del refrescant capfico i de dinar, tornàrem pel camí asfaltat que duu  a les cases de cala Murta (i el campament ), entre pins i alzines, i als cotxes.

Image

Image

   Com no podia ser d’altra manera, a la tornada hi hagué l’aturada en el mirador de sa Creu, atapeït de cotxes i turistes, però la vista s’ho paga.

Image

  El mes vinent tenim previst anar al torrent de Pareis (dia 21 de juny). Aqueta excursió és amb autobús i fa falta un número mínim de participants. Si no arribam a fer número, l’excursió serà a un altre lloc amb cotxes particulars. Així que us animam a apuntar-vos. Per aquesta excursió cal trobar-se amb un mínim de forma física.


Cranques reumàtiques