Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 3178
Comentari d’una eixida a la Serra de Sant Jordi i un avís per als excursionistes
Image
 
  Davant la impossibilitat de tornar a fer l’excursió al torrent de Pareis, ja que a causa de les pluges és desaconsellable, (i ja és la segona vegada que ajornam la sortida!), un grupet decidírem acabar una excursió frustrada pel mal temps el mes d’abril. Es tracta d’un volta per les serres de Sant Jordi. Aquesta eixida que ens durà un matí, és una sortida amb unes vistes magnífiques i un camí assequible que s’inicia a la Costa dels Pins.

            Image

    Tot d’una pujam pel costat d'una torrentera, amb una pujada una mica agra, i arribam a un coll que ens permetrà seguir un itinerari, carenant de cim en cim. En arribar al coll seguirem cap a l’est fins pujar un promontori rocós, des d’on divisarem Canyamel.

            Image

   Fent un pas, sense gaire dificultat, baixarem cap un tallafoc, en el qual es veu clarament el tirany cap a la Foradada, la pròxima aturada. Pujam per fer un parell de fotos i tornam a baixar per la vessant sud, per enfilar un caminoi marcat que ens durà cap s’Ovelleta. 

            Image

     Aquesta muntanyeta té una vista excepcional. A una banda, la Punta de n’Amer, Cala Bona, Cala Millor, Son Servera..., i  altra, Canyamel, Capdepera, Cala Rajada, Sos Sastres... Per baixar, tornam unes passes enrere, i per la part nord feim un pas que voreja el penyasegat i ens du al Coll Baix. Des d’aquí, un camí molt marcat ens menarà altra vegada a la Costa del Pins, on entram per la zona del golf.
    Aquesta eixida pot servir d’inici de la temporada següent.


Nota important
   1. Pel que fa al Torrent de Pareis, els companys de Son Servera també han hagut d’ajornar la seva sortida i la faran el mes de juliol, hi ha la possibilitat d’anar-hi amb ells (per a completar un autobús). En saber les dates i la disponibilitat, ho oferirem per si hi ha algú interessat.
   2. Aviat us informarem del dinar/sopar fi de temporada en el qual us presentarem les propostes de la nova temporada.


Unes fotos per animar

            Image

            Image