Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 2897
Inauguració particular de la Via Verda



Diumenge passat (per 15 de novembre de 2014) en grup de gabellins feren la ruta de Capdepera a Manacor. La ruta que seguiren va ser de Capdepera (pels camins de na Maians) fins a la Via Verda i després fins a Manacor. Una altre grup (les dones) sortiren des de Son Servera. L’eixida va ser més o manco així.



La sortida va ser a les 8 des de la plaça de l’Orient i puntuals sortiren pel carrer Gómez Ulla cap a la carretera de Son Servera, fins la rodona  des d’on seguien el camí de Son Febrer. A bon ritme passaren per Can Planetes, el torrent de Canayamel i Sa Farinera fins arribar a la carretera Artà-Canyamel, a l’alçada del monument de Sarasate.  Allà prengueren cap Artà i se desviaren pel primer camí a l’esquerra per arribar a la Via Verda a l’alçada de Son Catiu.

Ja a la Via Verda , la propera etapa era arribar a Son Servera. Allà estava prevista una aturada per a descansar una estona, berenar i prendre un cafè.

 

Mitja hora després seguírem la ruta fins Son Carrió, on trobaren un grup de gabellins que feien un tram de la ruta en bici, on a penes s’aturaren seguint cap a San Llorenç. Aquest tram se va fer relativament ràpid i  a l’estació feren una altra aturada per a descansar i escometre la darrera etapa fins a Manacor. Aquest darrer tram resultà més feixuc, com és lògic, en part perquè també el tram és més monòton.

 
El grup (manco un) arribà a Manacor quan les dones ja gairebé havien acabat de dinar.

 
La ruta es troba adaptada per caminar (i anar en bici) amb baixades i pujades molts suaus i una gran plantació d’arbres que, en créixer, aportaran ombra ara per ara molt necessària.  




Ara bé, i això és una apreciació personal del que escriu, la ruta resulta en conjunt monòtona i sembla encaixonada entre gran quantitat de barreres de les voreres (quina despesa!) que voregen gairebé tot el camí.   

La propera setmana esta prevista l'inauguració "oficial", nosaltres ja hem feta la nostra...