Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 2608
A l'homenatge mossèn Pere Orpí defensà als docents, criticà la corrupció i llançà un desig " Que Felipe VI no sigui com Felipe V"




 Dissabte dia 14 de juny, devers 150 excursionistes de diferents municipis de Mallorca, segons hem llegit a Diario de Mallorca,  van pujar al Puig de Sant Nofre de Sant Joan per a veure la sortida del sol, honorant a Sant Joan Bernat de Menthon patró dels excursionistes.

L'excursió va ser organitzada per GEM i el grup excursionista Mel i Sucre. En  Xavier Moratinos saludà als assistents  i  l'historiador montuïrier Francesc Canuto va parlar sobre el puig parlant de la possessió, l'entorn natural, toponímia, llegendes i el cançoner popular referit a Sant Nofre.



Mossèn Pere Orpí  oficià la missa ( ho fa des de 2003) parlant del patró  Sant Bernat de Menthon, i va tenir una intervenció molt  reivindicativa defensant als docents, parlà de la vaga de fam del santjoaner Jaume Sastre, carregà contra la corrupció, els polítics, banquers i els esportistes "que guanyen fortunes fácilment". 


Pere Orpí va dedicar unes paraules al futur rei Felipe VI: "Esperem  que no sigui com el seu  antecessor Felipe V". Recità un poema seu en defensa de la llengua catalana que va ser molt aplaudit.  Per acabar la seva intervenció  va convidar als excursionistes a participar en la trobada de 2015.



De tots es coneguda la vessant excursionista de Pere Orpí, molt lligada a la celebració de l'homenatge a Sant Joan de Menthon a Mallorca que, tradicionalment puja a un puig per a veure la sortida del sol i celebrar una missa.

Informació completa a Diario de Mallorca 15/6/2014
http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/06/16/homenaje-patron-excursionistas-sant-joan/940280.html