Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 3145
 Marina Caldentey Mestre (1987).

És nascuda a la segona meitat dels 80, a Cala Rajada, en una etapa de creixement econòmic i urbanístic, d'aquell mític i denostat Decret Cladera que avui molts signaríem ulls clucs.

Als 4 anys començà els seus estudis al Club S'Auba (del que ara sols en queden runes i aviat serà aparcament). De mans de Miquel Gili, féu les primeres passes acadèmiques a principis dels 90.
 
Fa dos dies corria davant S'Estel, tenda de roba que regenta sa mare a la cantonada de Magallanes amb Elionor Servera..., i a ara fa pel·lícules. És d'una generació que no recorda cap crisi i just en acabar la carrera s'ha topat amb una de grossa. És una filla de la democràcia i de l'abundància, a més d'en Gaspar i na Catalina. Els darrers anys ha fet de monitora de natació als cursos d'estiu de l'Ajuntament.

Cap de les noves tecnologies li és extranya, de fet forma part de la primera promoció de llicenciats en Comunicació Audiovisual a les Illes Balears.


Cap Vermell: En què consisteix aquesta projecció de curtmetratges que es farà per primera vegada a les festes de Capdepera?
Marina: Es podrà veure una mostra de quatre dels set curtmetratges que vàrem fer per a l’assignatura de realització audiovisual, que impartia el director de cinema Toni Bestard.

CV: Parla’ns una mica de la vostra feina amb “Donde habita el olvido”.

M: Donde habita el olvido és un curtmetratge realitzat durant quatre mesos, íntegrament per les quatre membres del grup, exceptuant la música. Vàrem comptar amb l’ajuda dels nostres companys i també d’alumnes de 3r curs. Cap de nosaltres quatre havia fet mai un curtmetratge, ens turnàrem alternant les tasques de direcció, càmera, ajudant de càmera i script, i rodàrem durant dos dies i mig. Va ser una tasca complicada i dura (el primer dia vàrem rodar durant 17 hores), però ho vàrem fer amb molta il·lusió i esteim satisfetes amb el resultat obtingut.

CV: Ara tu ets llicenciada en Comunicació Audiovisual, quines sortides tens? Què t’agradaria fer?
M: És una carrera que t’obre les portes a la ràdio, televisió, premsa, fotografia, cinema, publicitat, multimèdia, etc.  A més, dins cada un d’aquests camps hi ha diferents tasques que podem realitzar. És aquesta diversitat la que fa que encara no tengui clar què és el que vull fer. El que més m’agrada és el cinema, la ficció per a televisió, la fotografia i la publicitat.


Image


CV: Quin anàlisi fa una recent sortida de la Universitat de la situació actual de l’audiovisual a les Illes Balears i a Espanya?
M: És una pregunta difícil ja que encara no he tingut l’oportunitat d’endinsar-me dins aquest món. Les Illes han estat durant molts d’anys un gran plató per a realitzacions d’arreu del món. Crec que fa uns anys que s’està intentant potenciar no només l’audiovisual fet a les Illes, sinó fet per gent de les Illes.

CV: Has comentat que t’agrada el cinema. T’agradaria dedicar-t’hi professionalment?
Sí, m’agrada molt i clar que m’agradaria poder dedicar-m’hi, però ara mateix és difícil a les Illes. Esper que aquesta situació millori i, que si no puc viure del cinema, almenys pugui combinar-ho amb altres coses.


Image


CV: A Capdepera n’Arnau Serra ja fa un any que va presentar el documental sobre el seu padrí. Com valores el seu treball?
M: El principi del documental m’agrada molt i crec que fa un bon ús de tots els recursos combinant la narració, les imatges antigues, les entrevistes a historiadors i les entrevistes en grup, per aconseguir un bon retrat de la vida del seu padrí. Les entrevistes dels familiars són realment emocionants. Crec que ha de ser una gran experiència poder fer un documental sobre una persona tant especial per tu. Estaria bé que a Capdepera es pogués tornar a fer una mostra de cinema com la que ells varen organitzar.

CV: Què pensau fer amb aquest curtmetratge?
M: De moment volem mostrar-lo a diversos pobles de l’Illa i presentar-lo a concursos.

CV: S’ha de veure una pel·lícula obligatòriament amb crispetes i Coca Cola?
S’ha de veure en versió original! Jo no fa molts d’anys que ho faig, però me n’he adonat que hi ha molta diferència. Així a la vegada pots aprendre altres idiomes.

CV: Per acabar, què diries a la gent de Capdepera que vengués a veure aquests quatre curtmetratges dia 23 d’Agost al Teatre de Capdepera?
M: Es podran veure quatre curtmetratges de temàtica molt diferent que us faran riure, estar intrigats i emocionar-vos. Ens agradaria molt que vinguessiu ja que ho hem fet amb molta il·lusió.

Image

CV: Alguna cosa més a afegir?
M: Moltes gràcies a Cap Vermell i a tota la gent que ha fet possible aquesta projecció. Esperam veure-us a tots dia 23!



A continuació vos oferim els trailers de Donde habita el olvido” i un altre dels quatre curmetratges d'aquesta Mostra (Caragol treu banya, Momo i Il·lusions)