Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 2041
"En tot moment pensaven que eren possibles els cinc regidors i els mil vots ... el que no contemplaven era la davallada tan grossa del PSOE". 
"Ningú de l’anterior equip ha vingut a dir-nos “tenim aquests projectes en marxa” o “això funciona així”. Tota l’ajuda que hem rebut ha estat dels funcionaris".



 

Les eleccions del 28 de maig van tenir un resultats sorprenents a Capdepera. Realment a la “porra” de cap Vermell no va haver cap participant que endevinés a els resultats. Com la pròpia Mireia ens comentava quan se presentà encapçalant la candidatura del Partit Popular a Capdepera no s’imaginava que acabaria com a batlessa, de fet com la primera batlessa del nostre municipi. Però les urnes van donar uns resultats i les negociacions entre els partits no arribaren a cap acord, així que li tocava governar a la llista més votada. Ara na Mireia i el seu equip són al capdavant de l’Ajuntament governant en minoria.

Vam quedar en fer aquesta entrevista, passat un temps prudencial. Ens reb al seu despatx i iniciàrem la conversa.

- Bon dia, Mireia. Primer de tot donar-te l’enhorabona. La pregunta gairebé obligatòria: Quant et vas presentar com a candidata del Partit Popular t’imaginaves que tindries tan bons resultats i que et veuries aquí asseguda coma a batlessa?

- Jo quan me vaig presentar al capdavant de la candidatura del partit Popular, la veritat és que no m’ho imaginava. Tenia la il·lusió o l’esperança que podria passar, però realment la nostra intenció era millorar els resultats dels darrers anys del Partit Popular. Quan vam començar a fer campanya, vam fer molta feina, veiem que estaven guanyant terreny i el primer moment que em vaig donar compte va ser el dia de la presentació. El dia de la presentació em vaig dir “Ostres, aquí hi ha molta gent!” i vam començar a pensar en guanyar les eleccions. I en el dia del míting el mateix, ens vam dur la mateixa sensació. En tot moment pensaven que eren possibles els cinc regidors i els mil vots ... el que no contemplaven era la davallada tan grossa del PSOE. Comptàvem que podrien fer aquests vots i inclús guanyar, però la davallada del PSOE mai la vam imaginar, va ser una gran sorpresa.

- I amb aquests resultats els pactes post-electorals necessaris per aconseguir una majoria estable no s’han materialitzat...

- El mateix dia de les eleccions nosaltres vam celebrar que havíem estat la força més votada i no pensaven en governar. Al final mirant el nombres l’esquerra guanyava i no tenim opció de govern. L’endemà quan vam veure les declaracions de Més per Capdepera vaig pensar “Ostres! A veure si encara ens tocarà...”. I va ser quan vaig començar a fer reunions amb Més, El Pi i PSOE, però al final no vam arribar a cap pacte i tampoc entre Més i el PSOE.

- El comunicat de Més deixant clar les seves intencions sobre els pactes va posar límits...

- Ells van anar amb la seva veritat de no pactar si no se complien unes condicions i me sembla molt destacable i molt valent per la seva part.

- Fa un mes que sou per l’Ajuntament i tot l’equip sou gent recent arribada a la política. Què heu  trobat?

- Feina, ni ha molta feina per fer. Feina endarrerida, feina de coses que s’han de posar en marxa ... Clar ens ha vingut tot damunt de cop però poc a poc l’anirem traient.

- De l’equip anterior us han passat informació dels projectes o feines pendents, allò que se diu “traspàs de carteres” ?

- No hem tingut, per part de cap membre de l’anterior equip de govern, cap traspàs d’informació. Per la feina que estam fent  ens estam recolzant molt en els funcionaris de l’ajuntament perquè ningú de l’anterior equip ha vingut a dir-nos “tenim aquests projectes en marxa” o “això funciona així”. Tota l’ajuda que hem rebut ha estat dels funcionaris.

- Ja en el primer ple ordinari el cap d’oposició us va dir que encara no éreu conscients que governeu en minoria. Com és governa en minoria?

- Nosaltres som totalment conscients que estam en minoria. Hem fet comissions informatives i si ell no ha volgut assistir és cosa seva, no pot dir que no hem informat i que era coneixedor de tot el que anava al plenari. Nosaltres intentem sempre que prenem una decisió posar-ho en coneixement dels altres, de l’oposició ... no ens queda d’altra!

En el plenari ja ens va passar lo de l’amortització dels auxiliars administratius, que ha estat una cosa tan mediàtica amb molt de rebombori. No és que no sigui fàcil, però en el final qualsevol cosa ha de passar per la resta de partits i ha de tenir el seu recolzament.

Tothom se pensava que després de la sortida d’en Tomeu Moll, hi hauria un pacte amb El Pi però en el ple van deixar clara la seva intenció i ha sorprès a molta gent.

- Un tema relacionat amb el auxiliars administratius. Què trobeu de la plantilla de l’ajuntament? És suficient, excessiva, està ben distribuïda?

- Pel poc temps que duc aquí pens que hi ha falta de personal. Crec que hi ha departament que crec que estan coixos, com urbanisme on crec que fa falta més personal perquè està a la vista el retràs que duen ( i no estic culpant als funcionaris ni a l’antic equip de govern) i que necessiten més personal. A l’OAC semblava que n’hi havia molt de personal, però hi havia un programa del SOIB i ara s’han anat i ha quedat bastant curt de personal. Amb el nomenament de 10 auxiliars administratius s’ha de notar que hi ha més personal.

- Dels pressuposts, hem vist que els darrers 4 anys se feien pressupost pràcticament repetint els dels anys anteriors, amb un petit increment, i al final s'havien de fer moltes modificacions de crèdit i sobraven al voltant de 2 milions d'euros... Seguireu amb aquesta pràctica o els ajustareu a les necessitats reals del municipi?

- Nosaltres volem que es vegi que de veres hi ha un canvi entre el PP i el PSOE. Volem començar a fer coses diferents i adaptar els pressuposts a les necessitats reals i a les nostres inversions, per ventura pel Partit socialista era important una inversió i per nosaltres pot ser sigui important una altra, o nosaltres aprofitem unes inversions diferents. Per tant crec que seran els pressuposts seran diferents.

 - Una queixa general i molt estesa és que el poble, en especial Cala Rajada durant l'estiu, està molt brut i sembla com deixat. Teniu un pla de xoc per millorar o suavitzar aquest problema?

- Ara d’aquí un mes comença el nou contracte de manteniment i ara mateix tenim poca maniobrabilitat. Amb aquest nou contracte de manteniment s’ha de notar un canvi. Tindrem noves papereres, noves màquines per netejar els carrers ... i en principi s’ha de notar la diferència.

- La reforma i recuperació de l'ajuntament ve fa temps que la reclamau. Hem d'esperar una proposta de remodelació i usos de l'edifici de l'ajuntament vell i de la plaça des Sitjar?

- Aquest és un projecte que des del Partit Popular ens fa moltes ganes fer, tant el nou edifici, com la plaça des Sitjar  o la possibilitat de fer un aparcament subterrani. Quan facem els nous pressuposts veurem si ens encaixa, si hi ha qualque tipus de subvenció i a veure si ho podrem dur a terme.

- Com valores la ampliació del Parc de Llevant fins Cala Rajada?

- Pens que és un privilegi i que l’hauríem de potenciar perquè al cap i a la fi nosaltres som l’entrada sud al parc de Llevant ara mateix. Per ventura hauríem de potenciar que es puguin fer més excursions i intentar que tingui un punt d’informació com s’Alqueria Vella i de qualque manera potenciar-lo perquè és un privilegi tenir aquest ecosistema tan especial de muntanya i costa en el Parc de Llevant.

- Les platges de municipi, en especial Cala Agulla, viuen episodis de saturació amb dificultats de pàrquing, heu pensat en qualque tipus de limitació d'accès?

 - Encara no ens ho hem plantejat.

- El tren de Llevant va ser una reivindicació  de tots els partits de Capdepera. Darrerament el Partit Popular se desmarcà d'aquesta reivindicació. penses que encara és vigent? EL tren ha d'arribar a Cala Rajada?

- El tren de Llevant és bastant complex perquè hi ha moltes expropiacions en joc.

- En el darrer ple, el cap de l'oposició criticà l'ús partidista de les xarxes socials de l'ajuntament per mor d'una fotografia on només sortien gent del teu partit. Regulareu l'ús de les xarxes socials corporatives?

- Crec que des de moment que l’ajuntament va començar a tenir xarxes socials se va fer un reglament, o una cosa semblant, de bones pràctiques. La veritat és que no m’ho mirat i hauríem d’estudiar si de veres existeix aquest reglament i si no existeix regular-ho d’alguna manera perquè això no torni a passar. Nosaltres en cap moment ho vàrem fer amb cap finalitat partidista ni molt manco. De fet jo no havia vist la fotografia en qüestió i si estava penjada era de les darreres imatges i ara està esborrada. I demano disculpes si la gent s’ho ha pres com un ús partidista.

- Per acabar, en el programa electoral oferíeu a l'electorat un canvi. En què i quan notaran aquest canvi els ciutadans?

 - El canvi ja ha començat, hi ha coses que han començat a canviar i esperem que els ciutadans ho notin el més aviat possible.

 

Moltes gràcies Mireia et desitgem molts d’encerts a tu i el teu equip.