Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 739
"(Del Mercat Medieval) El primer record que tinc és que per jo era espectacular".


"Insistesc que és en l’increment d’artesans on s’hauria de posar més èmfasi".




En Llucià Serra és una d’aquestes persones del poble que no necessiten presentació. Malgrat haver estat gairebé  25 anys com a president de la Banda de Música de Capdepera, sempre ha mantingut un perfil discret, empàtic i conciliador. De la seva presidència a la Banda ja hem parlarem en una altra ocasió, de fet la Banda de Música es troba en un procés de canvi de directiva.

- Llucià primer de tot donar-te l’enhorabona. T’ha sorprès la invitació per a ser pregoner del Mercat Medieval d’enguany?
- La veritat és que me costa pair-lo. Jo no m’esperava  de cap de ses maneres que me fessin aquesta proposta ... però poc a poc ho vaig assumint i fent el que han fet els altres i preparar-ho amb il·lusió. Realment és un honor, quan me convidaren vaig pensar que n’hi ha altres persones pot ser més preparades que jo o que tinguessin més mèrits que no jo, però  vaja he acceptat i ja veuré com sortiré. 

- Tu has viscut el Mercat Medieval des del seu naixement,  com valores la seva evolució fins ara?
- El primer record que tinc és que per jo era espectacular. No sabíem molt bé com seria i hi havia poca gent del poble que participava, a mesura que han anat passant els anys la gent del poble ha augmentat la seva participació.  Amb l’engalanat dels carrers i el castell, tot això és  una història fabulosa, en aquests dies el poble pot gaudir de valent d’aquest espectacle.
En els darrers anys la part d’artesans i tota aquesta gent que pot aportar coneixements medievals se podria millorar. Crec que darrerament n’hi ha massa paradetes que no tenen relació amb el Mercat Medieval, pens que s’hauria de fer una major selecció. També crec que en un primer moment hi havia un reglament podríem dir “estricte” i sembla que ara no se compleix per tothom... molts agrairíem que se complissin aquestes normes “estrictes” per les paradetes i el que tenen exposades. I no ho dic com a crítica, sinó per crear cert debat i parlar de la possibilitat de recuperar més qualitat en el Mercat Medieval.

- Pot ser s’ha de potenciar els artesans com dius, però de cada vegada més n’hi ha paradetes de menjar i beure perquè la gent en certa manera ho demana...
- L’èxit de les paradetes de menjar en el Mercat Medieval és un fet, i clar que han de ser però amb unes normes que s’han de complir. Insistesc que és en l’increment d’artesans on s’hauria de posar més èmfasi.

- Des de sempre hem sentit dir que s’havia de potenciar el Castell, però l’any passat van haver molts d’embossos per entrar i sortir, a més és un lloc “sensible”...

- Els embossos que se creen en moments determinats són mal de solucionar, la veritat jo no veig la solució quan s’agombola tanta gent i el castell només te una entrada i una sortida.
Pel que fa a potenciar el castell, d’entrada pujar les paradetes al castell és incòmode, s’ha de pujar tot i és un handicap molt gran, però crec que s’ s’hauria dintentar que pugessin més paradetes. La gent en arribar al castell hauria de trobar més coses del que se troba en aquests moments i crec que hi ha espais on es poden posar més paradetes dins el castell.

- El tema del pregó ja el tens pensat?
- Ho estic estructurant i el tema el tinc clar. Del castell evidentment en faré referència però parlaré poc. Se dona la circumstància que son 25 anys al front de la Banda de Música i alguna cosa contaré d’aquests anys, però han passat tant de músics i col·laboradors que si me pos a recordar, la llista seria molt llarga ... Com dic ho estic estructurant i encara li don voltes.

- Vols afegir alguna cosa?
- Com he dit abans m’he fet a l’idea que he de fer el pregó i tinc tota d’il·lusió del món perquè me surti be. Així que allà en el castell ens veurem!

Gràcies Llucià i com dius, al Castell ens veurem!