Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 2980
Dies enrere vam parlar amb Gergavana Vlaeva. Dit així possiblement no us sonarà el nom. Però si us deim que es tracta de na Gerry, ampliarem el nombre dels qui la reconeixereu, especialment si sou aficionats a la gimnàstica.




Gerry, i la seva parella en Niki,  són dos búlgars que l’any 1998 van venir a Capdepera com a animadors, muntant espectacles de ball pels hotels. L’any 2004 van fer-se càrrec del gimnàs Lionic de Sa Font de Sa Cala i van fer d’aquest un referent esportiu del municipi. Agafar la direcció del gimnàs no va ser casual, a Bulgària na Gerry practicava la gimnàstica d’alt nivell “ de fet des dels 16 anys participava en competicions internacionals”.

Sempre lligada a l’esport, a la gimnàstica, primer com a practicant i després com a monitora, últimament participa dels concursos de Body fitness, el que nosaltre coneixíem com a “culturisme”, per bé que no és exactament el mateix. Parlam amb na Gerry de la seva activitat esportiva .



- Quan comences a practicar el body fitness?
- La primera vegada que hi vaig participar va ser a Mallorca, l’any 2013. Pel setembre de 2014 vaig participar, en la modalitat bikini fitness, en el campionat de Bulgària i vaig quedar guanyadora. A partir d’aquest moment vaig començar a preparar la temporada, que just ara ha acabat. Han estat 9 campionats en 10 mesos, la qual cosa suposa molts de sacrificis i exigeix una forta preparació.

  

- I com ha anat la temporada?
- Vaig tornar a quedar campiona de Bulgària, la qual cosa me va permetre participar en les concursos europeus. A Santa Susanna (Girona) se va celebrar el campionat europeu amb presència de 45 països, i vaig quedar la 7a. La darrera ha estat la competició Olympia Amateur ( una mena d’olimpiades), en la que vaig quedar entre les 10 millors, tot un somni, només per participar val la pena.

- Exactament en què consisteix la teva preparació? Què se valora en aquestes competicions?
-  És molt important  el tó muscular, sempre sota la perspectiva femenina. No es tracta de fer músculs, s’ha de treballar el cos sense deixar de banda la part la part femenina, la bellesa, l’elegància, el posat... inclús triar bé la roba, les sabates i els complements!
El jurat valora molt l’elegància (vestit, moviments, complements, roba ...), el tó muscular (a les dones se valora especialment els glutis i les cames) ... però és molt important el conjunt. Per això és important en la preparació l’alimentació i el descans, a part de la feina de gimnàs.

 

- Que te suposa participar en aquestes competicions?
- Jo faig feina al gimnàs i això m’ajuda a preparar-me. M’agrada i a més hi ha una part professional,  ajudo a l’imatge i prestigi del gimnàs. Jo sempre he viscut al gimnàs i és on me trobo bé.
Ara, he de dir que la preparació, especialment en aquests nivells, suposa molts de sacrificis. Has treballar el cos, fer una dieta estricta, descansar el que cal... al final redueixes molt la teva vida social, surtes poc, no prens gens d’alcohol, has d’anar a dormir d’hora. No se pot fer res sense un recolzament important de la família, però també del gimnàs ja que necessites les màquines i instal·lacions adequades i  temps de dedicació.

 

- Però això no ho fas tota sola?
- Evidentment, faig feina amb un entrenador en Juan Navarro al que he d’agrair la seva dedicació i implicació. A més hi ha el Lionic Team, un grup que prepara en Juan Navarro i que ha començat a participar a les competicions que es fan a Mallorca (Minotauro, al Trui teatre)  amb uns bons resultats. L’any passat van se 3 dones i un home i ara se preparen dos més. Jo hi col·laboro en la part de posat i presentació.

 - Quines expectatives teniu?
- Per l’any vinent intentarem mantenir el nombre de competidors i, si és possible, augmentar-lo. Es tracta d’un disciplina dura i exigent, per tant la decisió s’ha de fer molt conscientment.
 

- Per acabar alguna cosa a afegir?
- Bé un consell general, animar a tothom home o dona a fer esport d’una forma sana i adequada. Caminar, bicicleta, córrer, gimnàs...tot és bo. L’important és sentir-se bé, i aquesta ha de ser la finalitat. La competició ja vindrà després, si ha de venir.
En el gimnàs hi ha moltes activitats per a totes les edats i condicions físiques, que poden ajudar.

- Moltes gràcies Gerry...ara que ha passat la temporada te podràs relaxar.
-  Sí, ara puc menjar coses que abans no podia i sortir alguna nit. Però amb moderació..., tampoc em puc passar!