Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 2910

Conversa amb AC-IB,
tot enllaçant Capdepera.






 Dia 13 d'abril, l'endemà de la festa dels Premis Cap Vermell 2013, l'associació de Joves Actius per la Cultura (JAC-IB ) ha organitzat una enllaçada de tres edificis emblemàtics de Capdepera.  L'acte, reivindicatiu i festiu, acabarà amb una festa jove amb l'actuació de Suso Rechac i Taverners. Per comentar les actes prevists i de  l'associcació de joves, parlam amb JAC -IB.

– Què és el JAC-IB?
 

- El JAC-IB és una associació juvenil que es va formar ara fa un any fruit de la preocupació d'un grup de joves per la situació de la llengua i la cultura a Mallorca. La proposta inicial, cal dir, fou de la delegació de la
OCB d'Artà. La idea era ser una secció de
l'entitat, però al final vàrem decidir ser una organització independent de l'Obra, malgrat que hi col·laborem.
El nostre objectiu és crear consciència entre el jovent de la situació que pateixen les nostres illes. Ho volem fer d'una manera divertida, participativa i dinàmica, sense oblidar la importància de la nostra lluita.

– Per què l'enllaçada a Capdepera? 
- Joves de Mallroca per la Llengua ens va proposar organitzar un acte dins el marc de Mallorca Festa Jove, que són una sèrie d'esdeveniments reivindicatius arreu de tots els pobles de Mallorca. Per això vàrem decidir organitzar aquesta enllaçada perquè creiem que és la millor manera de mostrar el nostre desacord amb les noves lleis de Símbols, d'Educació i de Funció Pública. És un acte molt simbòlic i en què hi ha molta participació popular. L'enllaçada que vàrem fer a Artà fa uns mesos va ser un èxit de  públic, i pensam que la gent necessita aquesta mena d'actes per mostrar el seu desacord i el seu descontentament. JAC-IB està format per gent d'Artà i Capdepera, per tant creim que és una bona manera d'expandir aquest acte.



– Què teniu previst fer ? 
- La idea és fer un passacarrers amb la Batucada de Capdepera i xeremiers pel poble i enllaçar llocs emblemàtics com el Castell, l'Ajuntament antic i el Teatre. Tots ells estan relacionats d'alguna manera amb el món de la cultura o de la tradició per això creiem que són significatius.
A part d'aquest acte central, hi haurà una petita xerrada de Jaume Fuster, la lectura d'un manifest i acabarem amb el concert de Suso Rexach i Taverners.

- Alguna cosa a afegir?  
- Animam a tothom que vengui, especialment els joves, perquè hi haurà molt bon ambient i bona música.
Voldríem aprofitar aquestes línies per donar les gràcies a tota la gent que hi col·labora i fa que aquest acte sigui possible: Xeremieres de Capdepera, Batucada de Capdepera, Suso Rexach, Jaume Fuster, Ajuntament de Capdepera, Taverners. I sobretot a Joves de Mallorca per la Llengua per pensar en nosaltres i dexiar-nos formar part de Mallorca Festa Jove

  Des de Cap Vermell esperam que l'acte de Capdepera de JAC-IB sigui tot un èxit, ja saben que compten amb tot el nostre suport.
   Us esperam dia 13  a Capdepera, a l'enllaçada i a la festa jove.  Els qui no som tan joves també estam convidats.