Imprimeix
Categoria: Entrevistes
Vist: 3214

Dissabte, 8 de juny, a les 19:30h al Teatre de Capdepera, Joan Isaac, cantautor català, presenta el llibre dels seus 40 anys de trajectòria musical. Escrit per Luís García Gil, a la portada surt el cantant i a la contraportada el cantant i Margalida. Ambdós tenen una amistat llarga produïda per les circumstàncies de la vida, les mateixes que el van dur a escriure  “A Margalida”,  cançó esdevinguda himne popular.

Per tot això, la cançó, el llibre, i na Margalida, Joan Isaac presenta “Bandera negra al cor” a Capdepera. Una llarga trajectòria resumida en un llibre però que no és la seva cloenda. Com diu el cantant: “Seguiré gravant cançons fins que no tengui res a dir”.  Tant és així, que després de la presentació mostra també el darrer disc “Piano, piano” amb el pianista Enric Colomer.

El pròleg del llibre és de Joan Manel Serrat, “mite i amic”, que destaca d’Isaac que “és un cantant que ha remat amb les cançons sovint a contracorrent...”

Joan Isaac parla de la cançó d’autor com “altaveu de reivindicació de la gent” i creu que en un moment de la història “va resultar que ja no eren necessaris”. Explica que a Espanya els joves d’avui “no han tengut l’oportunitat d’escoltar aquesta música, de conèixer les emocions que et transmeten, perquè és un país jove culturalment parlant”.

Porta setze discs a l’esquena. Una trajectòria plena d’alts i baixos però amb la sort d’haver pogut mostrar a la gent la seva feina, de conèixer persones,llegir llibres i fer viatges que si no fos per la música no hauria pogut fer. Per a ell, la gent n’haurien de tenir més de banderes negres, símbol de “rebel·lió, cercar la utopia, el que és impossible”.